Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша, запечена з цибулею і морквою

Пікша, запечена з цибулею і морквою – яскраве блюдо для вашого сімейного або святкового столу. Апетитне поєднання ніжної білої риби з соковитими овочами нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Побалуйте себе і близьких!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пікша – 0,5 кг
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для запікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди шар з нашаткованої білокачанної капусти.

Крок 2. Викладаємо на капусту шматочки очищеної, промитої і нарізаною пікші. Солимо її і посипаємо спеціями, закриваємо тертою морквою.

Крок 3. На морквяний шар викладаємо цибулю, порізану півкільцями або четвертинками.

Крок 4. Сметану добре розмішуємо з водою.

Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо вміст форми. Можна додати трохи солі і спецій.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180-200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.

Крок 7. Соковита пікша, запечена з цибулею і морквою, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!