Пікша, запечена з цибулею і морквою
Пікша, запечена з цибулею і морквою – яскраве блюдо для вашого сімейного або святкового столу. Апетитне поєднання ніжної білої риби з соковитими овочами нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Побалуйте себе і близьких!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Пікша – 0,5 кг
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для запікання обмазуємо маслом. Викладаємо сюди шар з нашаткованої білокачанної капусти.
Крок 2. Викладаємо на капусту шматочки очищеної, промитої і нарізаною пікші. Солимо її і посипаємо спеціями, закриваємо тертою морквою.
Крок 3. На морквяний шар викладаємо цибулю, порізану півкільцями або четвертинками.
Крок 4. Сметану добре розмішуємо з водою.
Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо вміст форми. Можна додати трохи солі і спецій.
Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180-200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.
Крок 7. Соковита пікша, запечена з цибулею і морквою, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!