Пікша, запечена в сметані
Пікша, запечена в сметані, виходить неймовірно ніжною, соковитою і ароматною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню, порадує близьких або гостей. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами за смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе пікші – 500 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Масло оливкове – для запікання.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші. Промиваємо її під водою.
Крок 2. Нарізаємо рибу порційними шматочками.
Крок 3. У глибокій мисці розмішуємо сметану з сіллю, спеціями, лимонним соком, подрібненим часником і кропом. Маринуємо в цій суміші рибні шматочки одну годину.
Крок 4. Деко обмазуємо оливковою олією і викладаємо на нього пікшу в сметанному соусі.
Крок 5. Посипаємо заготівлю кільцями червоного ріпчастої цибулі.
Крок 6. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.
Крок 7. Ніжна пікша в сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!