Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша, запечена в сметані

Пікша, запечена в сметані, виходить неймовірно ніжною, соковитою і ароматною. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню, порадує близьких або гостей. Подавайте поживне рибне блюдо до сімейного обіду або вечері. Доповнюйте свіжими овочами йди іншими гарнірами за смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе пікші – 500 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло оливкове – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе пікші. Промиваємо її під водою.

Крок 2. Нарізаємо рибу порційними шматочками.

Крок 3. У глибокій мисці розмішуємо сметану з сіллю, спеціями, лимонним соком, подрібненим часником і кропом. Маринуємо в цій суміші рибні шматочки одну годину.

Крок 4. Деко обмазуємо оливковою олією і викладаємо на нього пікшу в сметанному соусі.

Крок 5. Посипаємо заготівлю кільцями червоного ріпчастої цибулі.

Крок 6. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Крок 7. Ніжна пікша в сметані готова. Діліть на порції і подавайте до столу!