Пікша, запечена в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Пікша з картоплею в духовці

Пікша з картоплею в духовці – готову страву для вашого домашнього або святкового столу. Якщо ви не знаєте, як смачно і ситно приготувати білу рибу, то використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Урізноманітніть своє звичне меню новим яскравим стравою.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пікша – 2 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Пікшу розморожуємо, промиваємо та нарізаємо порційними шматками.

Крок 2. Шматочки посипаємо сіллю, сумішшю перців і коріандром. Акуратно перемішуємо й даємо трохи замаринуватися.

Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо тонкими колами.

Крок 4. Кружальцями розбираємо і промитий лимон.

Крок 5. На фольгу кладемо шматочки пікші, відтворюючи форму цілої риби. Між шматками розміщуємо картоплю і лимон.

Крок 6. Обмазуємо заготівлю сметаною і щільно загортаємо у фольгу.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 8. Апетитна пікша з картоплею в духовці готова. Можна подавати до столу!