Узбецький плов у казані на багатті
Узбецький плов у казані на багатті – яскраве кулінарне рішення для великої родини чи компанії. Таке ситне частування підійде як для обіду, так і для пікніка. Порадуйте себе та близьких неймовірно ароматним та яскравим за смаком пловом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Час приготування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Рис – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг.
- Морква – 0,5 кг.
- Часник – 3 голівки.
- Перець чилі стручковий – 2 шт.
- Олія – 200 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Куркума – 1 ч.л.
- Зіра – 1 ч.л.
- Барбарис – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо та ріжемо на невеликі шматки.
Крок 2. Очищаємо цибулю і обробляємо її на тонкі півкільця.
Крок 3. Встановлюємо казан над багаттям. Вливаємо сюди олію.
Крок 4. Смажити на ньому цибулю до прозорості близько 10 хвилин. Додаємо яловичину, перемішуємо та смажимо ще 10 хвилин. Приєднуємо терту на тертці моркву і готуємо ще стільки ж.
Крок 5. Додаємо сіль, спеції, перець чилі та головку часнику. Заливаємо все це літром води. Готуємо 1,5-2 години під кришкою.
Крок 6. Підкладаємо в багаття дрова, щоб вміст почав кипіти. Викладаємо промитий рис. Заливаємо водою, щоб вона покривала рис на 1,5 см вище і мучимо під кришкою 20 хвилин.
Крок 7. Далі проколюємо плов для виходу пари та готуємо ще 20 хвилин.
Крок 8. Забираємо страву з вогню. Перемішуємо та даємо настоятися під кришкою 10 хвилин.
Крок 9. Узбецький плов у казані на багатті готовий. Розкладайте по тарілках та пригощайтеся!