Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами – це неймовірно ароматний і цікавий за смаком десерт для домашнього чаювання або святкового столу. Якщо хочете порадувати себе і близьких яскравою випічкою з цитрусовими нотками, скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з десяти простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Заливний пиріг з апельсинами в духовці

Заливний пиріг з апельсинами в духовці здивує вас своїм неповторним ароматом і яскравим смаком з приємною цитрусової кислинкою. Якщо ви хочете побалувати себе і близьких апетитною випічкою, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Апельсин 3 шт.
  • Вода 100 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Для заливного тіста:
  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Розпушувач ½ ч. л.
  • Масло вершкове 150 гр.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо два апельсина і нарізаємо їх тонкими кружечками. Видаляємо всі кісточки.
  2. У сковороді з’єднуємо воду і цукор. Нагріваємо й варимо пару хвилин до загущення сиропу. В процесі помішуємо вміст лопаткою.
  3. У киплячий сироп опускають тонкі апельсинові кружечки. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин на помірному вогні.
  4. Тепер підготуємо холодець тісто. Збиваємо яйця з цукром, поки не отримаємо пишну білу масу. Вміст посуду повинно помітно збільшитися в об’ємі.
  5. З третього знімаємо цедру апельсина. Відправляємо її в яєчну масу. Сюди ж вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішуємо.
  6. У заготовку просіваємо борошно з розпушувачем. Вимішуємо тісто до гладкості і зникнення грудочок.
  7. Апельсини дістаємо з сиропу і даємо їм охолонути. Викладаємо продукт рівним шаром у форму для випікання.
  8. Заливаємо апельсини рідким тістом. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо зубочисткою.
  9. Заливний пиріг з апельсинами в духовці готовий. Подавайте яскравий і ароматний десерт до столу!

Пиріг з апельсинами на кефірі

Пиріг з апельсинами на кефірі – це ніжний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Кефір – 150 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Маргарин/масло – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – для посипання.
  • Глазур для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо цукор і куряче яйце. Збиваємо віночком до повного з’єднання інгредієнтів.

Крок 3. Вливаємо сюди розтоплений і охолоджений маргарин (можна замінити вершковим маслом). Добре перемішуємо і додаємо кефір.

Крок 4. Апельсини очистити від шкірки і ділимо їх на часточки. Видаляємо кісточки. Цитрусові дольки перемелюємо в чаші блендера.

Крок 5. Викладаємо апельсинову кашку в тісто. Перемішуємо вінчиком і поступово всипаємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 6. Обмазуємо форму для випікання маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо тістом.

Крок 7. Випікаємо заготівлю близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.

Крок 8. Дістаємо готовий рум’яний пиріг з форми. Даємо йому трохи охолонути.

Крок 9. Заливаємо частування глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 10. Пиріг з апельсинами на кефірі готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Сирний пиріг з апельсинами

Сирний пиріг з апельсинами нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх рідних. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка

Для сирної начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Для апельсинової начинки:

  • Апельсин – 4 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для заливки:

  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цедра апельсинова – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром. Поступово розбиваємо сюди курячі яйця. Знову все збиваємо до однорідності.

Крок 2. Просіваємо сюди борошно і вимішуємо вміст до формування щільного однорідного тіста. Ліпимо з тіста кулю, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Апельсини заливаємо окропом і залишаємо їх на три хвилини. Після повторюємо процедуру двічі. Це дозволить прибрати зайву гіркоту.

Крок 4. Відокремлюємо трохи цедри для заливки. Решта фрукти ріжемо шматочками разом з шкіркою. Подрібнюємо продукт в блендері до ніжної кашки.

Крок 5. Апельсинову кашку відправляємо в сотейник. Доповнюємо цукром і ставимо на плиту. Кип’ятимо кашку і після варимо 20 хвилин на тихому вогні, періодично помішуючи.

Крок 6. Охолоджене тісто тонко розкачуємо і викладаємо у форму з бортиками.

Крок 7. Тісто виливаємо на апельсинову начинку. Далі викладаємо сирну масу. Для цього збиваємо сир з цукром і ваніліном.

Крок 8. Сметану збиваємо з цукром, яйцями і апельсиновою цедрою. Заливаємо сумішшю пиріг. Відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 9. Сирний пиріг з апельсинами готовий. Пригощайтеся!

Пісочний пиріг з апельсинами

Пісочний пиріг з апельсинами вразить вас своїм ніжним і незабутнім ароматом. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Маргарин/масло – 200 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для апельсинової начинки:

  • Апельсин – 3 шт.
  • Крохмаль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаємо маргарин з холодильника, щоб він встиг розм’якнути.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, сіль і розпушувач. Перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 3. Викладаємо сюди розм’якшений маргарин.

Крок 4. Ретельно вимішуємо вміст до утворення крихти.

Крок 5. Цукор змішуємо зі сметаною.

Крок 6. Сметанную суміш відправляємо в борошняну крихту.

Крок 7. Перемішуємо вміст і формуємо з нього щільне однорідне тісто.

Крок 8. Відокремлюємо від грудки одну четверту частину і відправляємо її в морозильник на 20 хвилин. Решту тіста прибираємо на час в холодильник.

Крок 9. Три апельсина заливаємо гарячою водою на кілька хвилин для видалення зайвої гіркоти.

Крок 10. Далі ошпарені плоди нарізаємо невеликими шматочками. Видаляємо з них кісточки.

Крок 11. Пропускаємо апельсинові часточки через м’ясорубку.

Крок 12. Отриману цитрусову кашку доповнюємо крохмалем.

Крок 13. Висипаємо сюди склянку цукру.

Крок 14. Ретельно перемішуємо вміст до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 15. Обмазуємо форму для випічки вершковим маслом.

Крок 16. Більшу частину тіста тонко розкочуємо. Викладаємо шар у форму, робимо акуратні бортики.

Крок 17. Виливаємо сюди апельсинову начинку.

Крок 18. Дістаємо невеликий шматок тіста з морозильної камери. Натираємо його на крупній тертці. Отриманої крихтою засипаємо начинку.

Крок 19. Прибираємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 20. Даємо випічці трохи охолонути і витягуємо її з форми.

Крок 21. Готовий пиріг прикрашаємо часточками апельсина.

Крок 22. Пісочний пиріг з апельсинами готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Пиріг з апельсинами та яблуками

Пиріг з апельсинами та яблуками – це ніжна і апетитна домашня випічка, яка ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі порадує вас яскравим цитрусовим ароматом і приємною яблучної кислинкою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Стружка кокосова – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо з половиною цукру до отримання однорідної пишної маси. Після вливаємо сюди розтоплене і охолоджене вершкове масло, додаємо кокосову стружку. Перемішуємо.

Крок 2. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне туге тісто.

Крок 3. Промиваємо яблука, очищаємо їх і розбираємо на невеликі кубики.

Крок 4. Також чинимо і з апельсином. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

Крок 5. Тонко розкачуємо тісто і викладаємо його у форму, роблячи акуратні бортики. На основу викладаємо кубики яблук і апельсина. Посипаємо начинку цукром.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після пиріг охолодити і прикрашаємо цукровою пудрою.

Крок 7. Пиріг з апельсинами та яблуками готовий. Нарізайте десерт порційними шматочками і подавайте до столу!

Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці

Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці – це неймовірно ароматне і яскраве за смаком частування для сімейного свята або чаювання. Цікавий цитрусовий десерт нікого не залишить байдужим. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Кефір – 250 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю в глибоку миску. Сюди ж відправляємо половину цукру і вершкове масло, попередньо натерте на крупній тертці. Ретельно розтираємо заготівлю руками.

Крок 2. Формуємо щільне тісто. Ділимо його на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Обгортаємо заготовки харчовою плівкою і прибираємо їх в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Добре промиваємо лимон, ріжемо його на невеликі шматочки, звільняємо від кісточок і після подрібнюємо в блендері.

Крок 4. Також чинимо і з апельсином. Якщо ви боїтеся, що цитруси будуть гірчити, ви їх можете кілька разів ошпарити окропом.

Крок 5. Обидві цитрусові маси кладемо в глибоку миску. Доповнюємо цукром і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Більший ком тесту тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, робимо невеликі бортики. Посипаємо основу невеликою кількістю крохмалю.

Крок 7. Виливаємо на підготовлену основу цитрусову начинку.

Крок 8. Розкачуємо другий ком тесту і закриваємо їм начинку. На верхньому шарі робимо проколи. Також ви можете зробити прикраси з тіста. Після заготівлю випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Пиріг з апельсинами і гарбузом

Пиріг з апельсинами і гарбузом – це дуже яскрава і апетитне частування для вашого домашнього столу. Випічка порадує цікавим поєднанням солодкого смаку гарбуза і приємною цитрусової кислинки. Приготуйте такий десерт з нашого перевіреного покрокового рецептом.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Гарбуз – 0,5 кг
  • Борошно – 280 гр.
  • Жовток яєчний – 4 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і після натираємо її на крупній тертці.

Крок 2. Також очищаємо від шкірки і насіння апельсин. Розділяємо його на невеликі кубики.

Крок 3. У глибокому посуді з’єднуємо гарбуз, апельсин і 100 грам цукру. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Яєчні жовтки збиваємо з цукром. Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо масу і прибираємо його в холодильник на 40 хвилин.

Крок 5. Просіюємо борошно з розпушувачем. Викладаємо сюди охолоджену масляну суміш.

Крок 6. Перемішуємо заготовку до отримання крихти. Для зручності можна порубати масу ножем.

Крок 7. Форму для випікання застеляємо пергаментом. Викладаємо сюди велику частину крихти. На неї кладемо начинку з гарбуза і апельсина. Засипаємо все, що залишилася крихтою. Випікаємо частування близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Пиріг з апельсинами і гарбузом готовий. Подавайте частування до столу!

Пиріг з апельсинами та яблуками

Пиріг з апельсинами та яблуками нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з гарячими напоями. Такий десерт виходить дуже ніжним, повітряним і ароматним. Для приготування яскравою випічки скористайтеся перевіреним рецептом з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Цедра апельсина – 3 ч. л.
  • Сік апельсина – 100 мл
  • Яблуко – 3 шт.
  • Цукор – 140 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і ваніліном. Збиваємо вміст до однорідності. Після сюди розбиваємо курячі яйця і продовжуємо збивати ще декілька хвилин.

Крок 2. Виливаємо в масу молоко, апельсиновий сік і додаємо апельсинову цедру. Знову збиваємо.

Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем і висипаємо її в заготовку.

Крок 4. Гарненько все перемішуємо до зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Промиваємо і очищаємо яблука. Нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Викладаємо яблучні шматочки, в тісто. Акуратно перемішуємо.

Крок 7. Перелити тісто з фруктами у форму для випікання.

Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності 40 хвилин.

Крок 9. Пиріг з апельсинами та яблуками готовий. Подавайте випічку до столу, посипавши цукровою пудрою!

Пиріг з апельсиновою цедрою

Пиріг з апельсиновою цедрою – це неймовірно смачний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 1,5 ч. л.

Для просочення:

  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Ретельно промиваємо апельсини. Щоб прибрати зайву гіркоту, обдайте їх окропом. Знімаємо з плодів цедру, віджимаємо один стакан або трохи більше соку.

Крок 3. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.

Крок 4. Збиваємо яйця до отримання пишної піни і збільшення в об’ємі.

Крок 5. Продовжуємо збивати яєчну суміш і порційно висипаємо сюди два види цукру.

Крок 6. Збиваємо до повного розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 7. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Збиваємо до однорідного складу.

Крок 8. Вливаємо в масу сік і додаємо цедру одного апельсина. Перемішуємо.

Крок 9. Просіваємо борошно з розпушувачем і відправляємо її в основну масу.

Крок 10. Акуратно перемішуємо вміст лопаткою до однорідності.

Крок 11. Переливаємо підготовлене тісто з апельсиновою цедрою у форму для випікання.

Крок 12. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 13. Приготуємо просочення. Кип’ятимо воду і додаємо сюди цукор з апельсиновою цедрою.

Крок 14. Кип’ятимо вміст, варимо до розчинення цукру і прозорості цедри.

Крок 15. Готовий пиріг дістаємо з форми, охолодити його і поливаємо ароматною просоченням. Після частування треба дати настоятися приблизно до наступного дня.

Крок 16. Пиріг з апельсиновою цедрою готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!

Морквяний пиріг з апельсинами

Морквяний пиріг з апельсинами – це просте кулінарне рішення, яке порадує рідних яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою. Урізноманітніть меню десертом з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Морква – 300 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Горіхи волоські – 90 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.

Для крему:

  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сік апельсина – 20 мл
  • цукрова Пудра – 25 гр.

Для прикраси:

  • Горіхи волоські – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву, промиваємо її м натираємо на дрібній або середній тертці.

Крок 2. Знімаємо цедру з апельсина і віджимаємо з нього сік.

Крок 3. Змішуємо яйця з цукром і збиваємо їх до отримання пишної білої маси.

Крок 4. Вливаємо сюди рослинна і розтоплене вершкове масло. Останній продукт обов’язково остуджуємо. Опускаємо в рідку суміш терту моркву.

Крок 5. Додаємо дрібку солі, апельсинову цедру і вливаємо сік. Перемішуємо.

Крок 6. Просіваємо борошно і відправляємо її в тісто разом з содою, розпушувачем і корицею. Розмішуємо до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 7. Подрібнюємо горіхи і відправляємо їх у тісто. Перемішуємо.

Крок 8. Підготовлену масу виливаємо у форму для випікання з пергаментом.

Крок 9. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 10. Даємо пирогу охолонути, а в цей час приготуємо крем. З’єднуємо вершковий сир зі сметаною, лимонним соком і цукровою пудрою. Перемішуємо вінчиком.

Крок 11. Поливаємо остиглу випічку кремом і прикрашаємо подрібненими горіхами.

Крок 12. Морквяний пиріг з апельсинами готовий. Подавайте до столу!