Пиріг з гарбузом – 10 швидких і дуже смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом

Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом приведе в захват ваші смакові рецептори, тому як тісто, нагадує пух, ідеально гармонує з гарбузом. Для того щоб шматочки начинки були рівномірно розподілені по всьому десерту, випічку ми будемо готувати у вигляді апетитного рулетика.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Ізюм – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Цедра лимона – 1-2 ст. л
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари в теплому молоці розвести дріжджі і настоюють 10 хвилин.

Крок 2. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло.

Крок 3. В опару додаємо два види цукру, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло і яйця – замішуємо м’яке тісто і формуємо кулю. Прикриваємо рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі (півтора-дві години).

Крок 4. Очищену гарбуз трьом на бурачной тертці.

Крок 5. Акуратно знімаємо цедру з лимона і видавлюємо столову ложку соку з м’якоті.

Крок 6. Родзинки гарненько промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 7. Гарбузову стружку змішуємо з родзинками, лимонним соком і цедрою, корицею і цукровим піском.

Крок 8. Піднялося тісто розділяємо на дві частини, кожну розгортаємо в пласт. Присипаємо заготовки манкою і розподіляємо начинку.

Крок 9. Формуємо рулети, напівфабрикати поміщаємо на пергамент і залишаємо для вистоювання на півгодини.

Крок 10. Рулетики змащуємо збитим яйцем і випікаємо при 180 градусах до готовності (30-40 хвилин).

Крок 11. Апетитний десерт подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!