Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом
Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом приведе в захват ваші смакові рецептори, тому як тісто, нагадує пух, ідеально гармонує з гарбузом. Для того щоб шматочки начинки були рівномірно розподілені по всьому десерту, випічку ми будемо готувати у вигляді апетитного рулетика.
Час готування – 3 ч. 20 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 10.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Гарбуз – 300 гр.
- Ізюм – 80 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Цедра лимона – 1-2 ст. л
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Манка – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування опари в теплому молоці розвести дріжджі і настоюють 10 хвилин.
Крок 2. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло.
Крок 3. В опару додаємо два види цукру, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло і яйця – замішуємо м’яке тісто і формуємо кулю. Прикриваємо рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі (півтора-дві години).
Крок 4. Очищену гарбуз трьом на бурачной тертці.
Крок 5. Акуратно знімаємо цедру з лимона і видавлюємо столову ложку соку з м’якоті.
Крок 6. Родзинки гарненько промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 7. Гарбузову стружку змішуємо з родзинками, лимонним соком і цедрою, корицею і цукровим піском.
Крок 8. Піднялося тісто розділяємо на дві частини, кожну розгортаємо в пласт. Присипаємо заготовки манкою і розподіляємо начинку.
Крок 9. Формуємо рулети, напівфабрикати поміщаємо на пергамент і залишаємо для вистоювання на півгодини.
Крок 10. Рулетики змащуємо збитим яйцем і випікаємо при 180 градусах до готовності (30-40 хвилин).
Крок 11. Апетитний десерт подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!