Сирний пиріг з маком
Сирний пиріг з маком нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх близьких. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
Для начинки:
- Сир – 0,5 кг
- Мак – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо вершкове масло, охолодити його, доповнюємо курячим яйцем і цукром. Перемішуємо.
Крок 2. В рідку заготівлю просіваємо борошно з розпушувачем. Додаємо ванілін. Замішуємо м’яке однорідне тісто, обгортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 3. В цей час заливаємо мак окропом, запарюємо 20 хвилин, а після відкидаємо на дрібне сито.
Крок 4. Сир збиваємо блендером, щоб перетворити його в однорідну повітряну масу.
Крок 5. У сирну масу відправляємо підготовлений мак і крохмаль. Також відокремлюємо з яєць жовтки збиваємо їх з цукром до утворення пишної маси. Її також відправляємо до сиру. Перемішуємо.
Крок 6. Окремо збиваємо білки до стійкої піни. Білкову масу акуратно вмішуємо до основної маси за допомогою лопатки.
Крок 7. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму з бортиками. Виливаємо сюди сирно-макову масу, рівномірно розподіляємо по поверхні. Випікаємо частування одну годину при температурі 180 градусів. Щоб поверхня пирога не пригоріла, можете прикрити її пергаментом.
Крок 8. Сирний пиріг з маком готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!