Розсипчастий рис – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчастий рис з овочами

Розсипчастий рис з овочами можна готувати хоч цілий рік, кожен раз підбираючи овочі за смаком. Взимку можна використовувати заморожені овочі. Блюдо виходить живильним, але в той же час низькокалорійним. Його також можна подавати як гарнір до гарячих м’ясних страв.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Коріандр мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Помідори – 160 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі помийте і при необхідності очистіть. Підійдуть для рецепта свіжі та заморожені овочі.

Крок 2. Очищену головку ріпчастої цибулі наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці з великими отворами.

Крок 3. Перець розріжте навпіл, видаліть зелений хвостик і насіння. Наріжте м’якоть смужками. На помідорах зробіть неглибокий надріз хрест на хрест і опустіть в окріп на хвилину. Після цього обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Помідори наріжте кубиками.

Крок 4. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть подрібнені цибулю і моркву, смажте помішуючи 1-2 хвилини. Після цього додайте пару столових ложок води і тушкуйте на невеликому вогні овочі 5-7 хвилин.

Крок 5. Після цього додайте помідори і солодкий перець, продовжуйте готувати.

Крок 6. Помийте і дрібно порубаєте петрушку. З часнику зніміть піну і наріжте в довільному порядку. Викладіть ці інгредієнти в сковороду.

Крок 7. До овочів додайте половину чайної ложки солі, мелений перець і коріандр, влийте дві столові ложки соєвого соусу, перемішайте.

Крок 8. Рисову крупу промийте холодною водою і викладіть в каструлю. Влийте 1 літр гарячої води і всипте половину столової ложки солі. Доведіть рідину до кипіння і варіть рис 15-17 хвилин. Рис повинен стати м’яким, але залишитися цілим.

Крок 9. Рис відкиньте на сито і зачекайте, поки стече вода. Після цього перекладіть варену крупу в сковороду до овочів.

Крок 10. Перемішайте вміст сковороди і продовжуйте готувати страву 2-3 хвилини.

Крок 11. Рис з овочами готовий, подавати страву можна відразу після приготування. Приємного апетиту!