Розсипчастий рис з овочами
Розсипчастий рис з овочами можна готувати хоч цілий рік, кожен раз підбираючи овочі за смаком. Взимку можна використовувати заморожені овочі. Блюдо виходить живильним, але в той же час низькокалорійним. Його також можна подавати як гарнір до гарячих м’ясних страв.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Вода – 1 л
- Коріандр мелений – ¼ ч. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Помідори – 160 гр.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Морква – 60 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Петрушка – 10 гр.
- Перець чорний мелений – на кінчику ножа.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі помийте і при необхідності очистіть. Підійдуть для рецепта свіжі та заморожені овочі.
Крок 2. Очищену головку ріпчастої цибулі наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці з великими отворами.
Крок 3. Перець розріжте навпіл, видаліть зелений хвостик і насіння. Наріжте м’якоть смужками. На помідорах зробіть неглибокий надріз хрест на хрест і опустіть в окріп на хвилину. Після цього обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Помідори наріжте кубиками.
Крок 4. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладіть подрібнені цибулю і моркву, смажте помішуючи 1-2 хвилини. Після цього додайте пару столових ложок води і тушкуйте на невеликому вогні овочі 5-7 хвилин.
Крок 5. Після цього додайте помідори і солодкий перець, продовжуйте готувати.
Крок 6. Помийте і дрібно порубаєте петрушку. З часнику зніміть піну і наріжте в довільному порядку. Викладіть ці інгредієнти в сковороду.
Крок 7. До овочів додайте половину чайної ложки солі, мелений перець і коріандр, влийте дві столові ложки соєвого соусу, перемішайте.
Крок 8. Рисову крупу промийте холодною водою і викладіть в каструлю. Влийте 1 літр гарячої води і всипте половину столової ложки солі. Доведіть рідину до кипіння і варіть рис 15-17 хвилин. Рис повинен стати м’яким, але залишитися цілим.
Крок 9. Рис відкиньте на сито і зачекайте, поки стече вода. Після цього перекладіть варену крупу в сковороду до овочів.
Крок 10. Перемішайте вміст сковороди і продовжуйте готувати страву 2-3 хвилини.
Крок 11. Рис з овочами готовий, подавати страву можна відразу після приготування. Приємного апетиту!