Рис з цибулею і морквою на гарнір
Рис з цибулею і морквою, на гарнір до м’яса або для основи поживного вечері, можна легко приготувати з цього нескладного рецепта. Описаний спосіб дозволяє перетворити звичайну рисову кашу в яскраве, насичене і ситне блюдо.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Куркума мелена – 0,5 ч. л.
- Крупа рисова длиннозерная – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 70 гр.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Морква – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Цибуля зелена – для подачі.
- Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.
- Вода – 450 мл
Процес приготування:
Крок 1. Закип’ятіть будь-яким зручним способом 450 мілілітрів питної води. Промийте рисову крупу. Очистіть цибулю і моркву.
Крок 2. Цибульну головку наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на тертці з великими отворами.
Крок 3. На сильному вогні просушіть сковороду, влийте рослинне масло і викладіть подрібнені овочі. Смажте на сильному вогні, часто помішуючи, протягом 4 хвилин.
Крок 4. Далі до обсмаженою овочам додайте промитий рис, посипте сіллю, меленим перцем і куркумою.
Крок 5. Зменшіть нагрів до середнього, смажте рис і овочі, помішуючи, 1 хвилину.
Крок 6. Після цього залийте рис окропом. Води повинно бути в два рази більше рису.
Крок 7. Перемішайте рис і доведіть рідину до кипіння, зменшіть нагрів до мінімального, укрийте сковороду кришкою і готуйте рис 25 хвилин.
Крок 8. Готовий рис з цибулею і морквою перемішайте, розкладіть на порції, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл. Приємного апетиту!