Розсипчастий рис – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчастий рис, зварений в мультиварці

Розсипчастий рис, зварений в мультиварці, — ідеальне рішення для гарніру. Крупа має приємний нейтральний смак, який гармонійно поєднується з різними видами м’яса та морепродуктів. Також його можна подавати в якості легкого вечері з соусами і овочевими салатами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 400 мл
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти.

Крок 2. Викладіть крупу в ситечко і добре промийте холодною водою.

Крок 3. У чашу мультиварки влийте столову ложку соняшникової олії і викладіть рисову крупу. В режимі смаження злегка обсмажте рис, помішуючи лопаткою.

Крок 4. Влийте необхідну кількість води і посоліть за смаком.

Крок 5. У меню мультиварки виберіть режим «Рис» або «Плов», готуйте до звукового сигналу.

Крок 6. Після закінчення програми залиште кашу в режимі підігріву або підтримання тепла на 10-15 хвилин.

Крок 7. Розсипчасту рисову кашу подавайте на стіл в теплому вигляді на будь-який прийом їжі. Приємного апетиту!