Розсипчастий рис – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчастий рис в духовці

Розсипчастий рис в духовці, звичайно, відрізняється від того, що зварений в каструлі. Він виходить повітряним, ніжним і зовсім не липким. Рецепт дуже простий і не відніме багато часу. Воду завжди можна замінити овочевим або м’ясним бульйоном, тоді каша буде ще більш насиченим і смачною.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 склянки
  • Бульйон м’ясний/вода– 4 склянки
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис з водою візьміть у співвідношенні 1 до 2. У глибоку ємність всипте рисову крупу і влийте дуже гарячу воду, майже окріп, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Після цього рис дуже добре промийте.

Крок 2. Поставте сковороду на плиту, просушіть її і влийте рослинне масло. З рису злийте воду і викладіть його на розігріту поверхню. Обсмажте рис протягом 7 хвилин, він повинен стати напівпрозорим.

Крок 3. Найсмачнішим рис виходить на бульйоні. Якщо у вас немає під рукою готового, то розведіть у воді бульйонний кубик.

Крок 4. Візьміть відповідну жароміцну ємність, викладіть в неї рівномірним шаром обсмажений рис і залийте бульйоном. Якщо бульйон несолоний, то посоліть заготовку за смаком. Перемішайте рис, щоб рідина рівномірна розійшлася і не залишилося грудок. Закрийте форму харчовою фольгою.

Крок 5. Запікайте рис в духовці при 200 градусах протягом 35-40 хвилин. Коли зніміть фольгу, то у вас буде смачний, ароматний і розсипчастий рис для гарніру. Приємного апетиту!