Розтягаї – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розтягаї з рибними консервами

У старовинні часи розтягаї подавалися виключно з рибним бульйоном. І начинка у них була з цінної риби, сьомги або осетрини. Нині ж така випічка щільно увійшла в буденне меню і готують її навіть з недорогими рибними консервами.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Тісто дріжджове – 800 гр.
  • Консерви рибні – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля варена – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості. З консервів злити сік і рибу розімніть виделкою. Картопля натріть на тертці. Змішайте всі інгредієнти, при необхідності посоліть.

2. Тісто розділіть на 6-8 рівних частин.

3. Кожен шматок тіста розкачати в круглий коржик, на центр покладіть по парі столових ложок начинки і шматочку вершкового масла.

4. Скріпіть краю з двох сторін, а центр залиште відкритим.

5. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки. Тісто змастіть збитим яйцем.

6. Випікайте пиріжки при 200 градусах в духовці 30 хвилин. Потім випічку трохи остудіть і подавайте до столу.

Приємного апетиту!