Розтягаї з рибними консервами
У старовинні часи розтягаї подавалися виключно з рибним бульйоном. І начинка у них була з цінної риби, сьомги або осетрини. Нині ж така випічка щільно увійшла в буденне меню і готують її навіть з недорогими рибними консервами.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Тісто дріжджове – 800 гр.
- Консерви рибні – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля варена – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – за смаком.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі до м’якості. З консервів злити сік і рибу розімніть виделкою. Картопля натріть на тертці. Змішайте всі інгредієнти, при необхідності посоліть.
2. Тісто розділіть на 6-8 рівних частин.
3. Кожен шматок тіста розкачати в круглий коржик, на центр покладіть по парі столових ложок начинки і шматочку вершкового масла.
4. Скріпіть краю з двох сторін, а центр залиште відкритим.
5. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки. Тісто змастіть збитим яйцем.
6. Випікайте пиріжки при 200 градусах в духовці 30 хвилин. Потім випічку трохи остудіть і подавайте до столу.
Приємного апетиту!