Рис в мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис в мультиварці

Рис в мультиварці – це крупа, яка стане для вас і ваших домочадців ідеальним гарніром до будь-якої м’ясної страви або рибі. А також, з рису ви можете запросто приготувати солодку кашу, яка не буде вимагати ніяких доповнень, адже вона хороша, і сама по собі! У цій статті ви дізнаєтеся, в яких пропорціях і протягом якого часу готувати рис, а також які особливості мають різні сорти рису: довгозерний, круглозерний і т. д.

Як зварити розсипчастий рис на воді в мультиварці на гарнір?

Як зварити розсипчастий рис на воді в мультиварці на гарнір? Якщо ви перепробували величезна кількість способів приготування цієї корисної і смачної крупи, але вона все одно виходить більше схожою на кашу, то цей рецепт безумовно для вас, адже все геніальне – просто!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий-1 склянка
  • Вода 400 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Розсипчастий рис в мультиварці готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. Крупу висипаємо в сито і ретельно промиваємо.
  3. Запускаємо програму «Смаження» і виливаємо в чашу рослинну олію, розігріваємо його. Висипаємо рис, і протягом декількох хвилин обсмажуємо його при частому помішуванні.
  4. Заливаємо основний компонент водою і підсолюємо, закриваємо кришкою.
  5. Перемикаємо мультиварку в режим «Плов» або «Рис» і встановлюємо на таймері 20 хвилин.
  6. Після звукового сигналу, залишаємо рис на підігріві ще на 10-15 хвилин, відкриваємо кришку тільки після закінчення часу.
  7. Апетитний гарнір розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Як правильно зварити бурий рис в мультиварці?

Як правильно зварити бурий рис в мультиварці? Напевно, далеко не всі кулінари знайомі з таким продуктом і тим більше не мають уявлення про те, як же правильно його приготувати, щоб залишитися задоволеним результатом з першого разу і здивувати свою сім’ю. Виходячи з цього, читаємо і приступаємо!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • бурий Рис – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо однією склянкою необхідну кількість рису і води.

Крок 2. Крупу промиваємо в декількох водах, до прозорої води.

Крок 3. Основний інгредієнт, а також сіль зі спеціями і рослинне масло кладемо в чашу, перемішуємо і заливаємо водою.

Крок 4. Закриваємо чашу і включаємо програму «Крупа» на 45 хвилин.

Крок 5. Бурий рис подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Рисова каша з пропареного рису в мультиварці

Рисова каша з пропареного рису в мультиварці готується настільки просто і швидко, що впорається навіть дитина! До того ж усе, що нам потрібно, щоб насолодитися розсипчастою і смачною кашею – це трохи вершкового масла, вода і сіль.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис пропарений – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ці складові нам потрібні.

Крок 2. Рис перебираємо і кілька раз промиваємо під струменем води.

Крок 3. Пересипаємо крупу в чашу, солимо і заливаємо 200 мл води.

Крок 4. Закриваємо кришку і запускаємо режим «Рис», чекаємо звукового сигналу, не відкриваючи.

Крок 5. По закінченні програми, каша повністю готова до вживання – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Розсипчаста каша з довгозернистого рису в мультиварці

Розсипчаста каша з довгозернистого рису в мультиварці – це універсальне страва, яка добре, як сама по собі, так і в поєднанні з різними стравами з червоного м’яса, птиці або запеченої риби. І спробувавши одного разу, ви назавжди будете готувати крупу в каструлі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Рис довгозерний – 3 склянки
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу крупу уважно перебираємо.

Крок 2. За допомогою мірної склянки відміряємо потрібну кількість.

Крок 3. Старанно промиваємо рис, міняючи воду близько 5-7 разів і поступово підвищуючи температуру.

Крок 4. Вершкове олію, крупу, сіль і воду відправляємо в каструлю і включаємо програму «Крупи» на 30-35 хвилин. Готуємо строго під кришкою.

Крок 5. Розсипчасту кашу розподіляємо по порційним піали і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Як зварити круглозерний рис в мультиварці

Як зварити круглозерний рис в мультиварці? Якщо ви коли-небудь задавалися цим питанням і не знаходили чітких інструкцій, то цей рецепт все змінить! Бо мультиварка – це кращий винахід для готування гарнірів, так як вам не потрібно постійно контролювати процес і помішувати.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Рис круглозерний – 300 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо крупу в сито з дрібними отворами і старанно промиваємо водою.

Крок 2. Відправляємо в чашу.

Крок 3. Заливаємо водою.

Крок 4. Додаємо трохи олії.

Крок 5. Рис солимо і перемішуємо.

Крок 6. Включаємо режим «Рис»/ «Крупи», як правило, агрегат самостійно виставляє час – 15 хвилин.

Крок 7. Після закінчення готування, кладемо в чашу шматочок вершкового масла.

Крок 8. Залишаємо рис на підігріві ще на 10 хвилин і після подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Дикий чорний рис в мультиварці

Дикий чорний рис в мультиварці – це оригінальне блюдо, яке допоможе вам запросто привнести в щоденний раціон щось абсолютно нове, а головне – корисне! Крім величезної кількості макро – і мікроелементів, цей продукт також славиться своїм яскравим і приємним смаком.

Час готування – 8 ч. 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис дикий чорний – 1 ст.
  • Вода – 3 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дикий рис заливаємо водою і на ніч прибираємо на полицю холодильної камери.

Крок 2. На наступний день крупу промиваємо, відкинувши на сито.

Крок 3. У чашу наливаємо трохи олії і висипаємо чорні крупинки.

Крок 4. Заливаємо вміст водою і солимо за смаком.

Крок 5. Закривши кришку, запускаємо режим «Плов» на 45 хвилин.

Крок 6. Ароматний рис викладаємо в тарілку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Солодка рисова каша з родзинками в мультиварці

Солодка рисова каша з родзинками в мультиварці – це ситне і дуже смачна страва, яке припаде до смаку, як дорослим, так і самим маленьким. Так як каша буде готуватися на воді, рекомендуємо вам доповнити крупу сухофруктами і невеликою кількістю цукрового піску.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис – 180 гр.
  • Вода – 750 мл
  • Ізюм – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • масло – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо до чистої води.

Крок 2. Висипаємо в чашу.

Крок 3. Заливаємо водою і посипаємо цукровим піском.

Крок 4. Також не забуваємо посолити.

Крок 5. Додаємо родзинки і закриваємо кришку, готуємо протягом 50 хвилин, режим – плов.

Крок 6. Готову кашу за бажанням заправляємо маслом і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!

Рис з куркою в мультиварці

Рис з куркою в мультиварці, доповнений овочами, можна сміливо назвати «ледачим пловом», так як склад цих страв практично ідентичний. Проте, в цьому рецепті нам не потрібні пікантні спеції, барбарис і часник, але приготувавши цю страву один раз, воно впишеться у ваш звичний раціон!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і обполіскуємо овочі, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Цибулю з морквою пасеруємо на розігрітому рослинному маслі (Програма «Смаження»).

Крок 2. Паралельно зачищаємо куряче філе від плівок і прожилок, ріжемо на шматочки.

Крок 3. Відправляємо курку до овочів, перемішуємо.

Крок 4. Через 5-7 хвилин, доповнюємо складу промитим рисом.

Крок 5. Доповнюємо компоненти томатним соусом, сіллю, чорним перцем і водою.

Крок 6. Закриваємо чашу кришкою і запускаємо програму «рис» на 15 хвилин.

Крок 7. Ситне і ароматна страва сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!

Рис з овочами в мультиварці

Рис з овочами в мультиварці – це корисне і поживне блюдо, яке замінить вам звичайну варену крупу, не володіє яскравим смаком і насиченим ароматом. В якості добавок рекомендуємо вам використовувати червоний цибулю, солодкий болгарський перець і часник.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправа для плову – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулину і зубчик часнику, дрібно нарізаємо.

Крок 2. Озброюємося бурачной теркою і подрібнюємо очищену морквину.

Крок 3. М’якоть солодкого перцю нарізаємо довільними шматочками.

Крок 4. Розігріваємо олію в чаші і висипаємо овочі, а також промитий рис.

Крок 5. Приправляємо інгредієнти лавровим листом, сіллю і спеціями – заважаємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Заливаємо водою і готуємо в режимі «Плов» протягом півгодини.

Крок 7. Потім витримуємо під кришкою ще 10 хвилин і тільки після переходимо до сервіровці. Приємного апетиту!

Рис з капустою і м’ясом в мультиварці

Рис з капустою і м’ясом в мультиварці – це поживна страва, яке ідеально підходить для подачі до сімейного вечері або обіду, так як воно поєднує в собі, як велика кількість овочів, так і м’ясну складову. А ці інгредієнти прекрасно поєднуються один з одним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Капуста – 800 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Куркума – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом включаємо програму «смаження», розігріваємо рослинне масло і пасеруємо нарізану цибулю і натерту моркву 5-7 хвилин.

Крок 2. Додаємо фарш і розбиваємо його на дрібні шматочки за допомогою лопатки, обсмажуємо компоненти ще близько 7 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, засипаємо ретельно промитий рис.

Крок 4. Вводимо ароматні спеції і сіль.

Крок 5. Заливаємо водою і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Тонко шаткуємо капусту і відправляємо її в чашу.

Крок 7. Закриваємо кришку і включаємо режим «Плов» на 40 хвилин, за 10 хвилин до готовності інгредієнти перемішуємо, перчимо і при необхідності досолює.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!