Салат з фетою – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з фетою – це легка і апетитна закуска, яка підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Таке частування порадує яскравим смаком, а також простим і швидким кулінарним процесом. Для приготування використовуйте готову добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Салат з фетою, буряком і руколою

Салат з фетою, буряком і руколою – це дуже смачне і нескладний у виконанні частування для домашнього столу. Подавайте його в якості легкого вечері або яскравою закуски. Беріть на замітку просту, покрокову кулінарну ідею, яка точно різноманітить ваше домашнє меню.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Фета 50 гр.
  • Буряк 1 шт.
  • Рукола 1 пучок
  • Волоський горіх 4 шт.
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця ½ ч. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Вибираємо буряк середнього розміру. Промиваємо її і відварюємо до готовності в каструлі з водою.
  2. Далі відварений плід остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Сир фета також нарізаємо акуратними кубиками.
  4. Промиваємо й обсушуємо рукколу. Викладаємо її на сервірувальну тарілку. На зелень кладемо буряк або фету.
  5. У глибокій тарілці з’єднуємо оливкова олія, лимонний сік, діжонську гірчицю, подрібнений зубчик часнику, щіпку солі і чорний мелений перець. Добре вимішуємо.
  6. Поливаємо салат підготовленої заправкою і доповнюємо очищеними волоськими горіхами. Частково горіхи можна подрібнити, але обов’язково залиште кілька цілих для прикраси.
  7. Салат з фетою, буряком і руколою готовий. Можна подавати до столу!

Грецький салат з фетою

Грецький салат з фетою виходить дуже соковитим, легким і свіжим. Його можна подавати до вечері, як гарнір або як яскраву святкову закуску. Приготувати таке частування ви можете за лічені хвилини. Використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Сир фета – 80 гр.
  • Листя салату – 100 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець солодкий червоний – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
  • Маслини – 70 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Гірчиця гостра – 1 ч. л.
  • Сік лайма – 20 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо заправку для салату. З’єднуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, гостру гірчицю, подрібнений часник, сік лайма, сіль і чорний мелений перець.

Крок 2. Ретельно перемішуємо суміш до однорідності.

Крок 3. Очищаємо червоний ріпчаста цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями. Ошпарюємо цибулю окропом і після віджимаємо від води.

Крок 4. Салатні листя промиваємо під водою, розриваємо на невеликі шматочки і викладаємо на сервірувальну тарілку.

Крок 5. Трохи поливаємо зелень підготовленої салатною заправкою.

Крок 6. Помідор нарізаємо часточками. Розкладаємо їх з салатним листочкам.

Крок 7. Огірки нарізаємо тонкими полукружками. Відправляємо овоч до інших продуктів.

Крок 8. Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо тонкою соломкою. Викладаємо інгредієнт в салат.

Крок 9. Викладаємо сюди чорні маслини.

Крок 10. Розподіляємо по салату ошпарені цибульні півкільця.

Крок 11. Викладаємо кубики фети. Поливаємо все, що залишилася заправкою.

Крок 12. Грецький салат з фетою готовий. Подавайте до столу!

Салат з баклажанами і фетою

Салат з баклажанами і фетою виходить дуже ситним, привабливим і насиченим смаком. Якщо ви хочете приємно здивувати ваших близьких або гостей яскравою закускою, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт. Страва підходить для домашнього і святкового столу.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Цукор – 1 ч. л.

Для маринованого сиру:

  • Сир фета – 200 гр.
  • копчена Паприка – 0,5 ч. л.
  • Трави прованські – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Вибираємо два підходящих баклажана, промиваємо їх, обсушуємо і протикаємо виделкою кілька разів. Відправляємо плоди в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його ножем. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Дрібними кубиками нарізаємо болгарські перці, які попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Викладаємо подрібнені перці в сковороду з цибулею. Перемішуємо і смажимо разом ще пару хвилин.

Крок 6. Подрібнюємо помідори і відправляємо в сковороду. Додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 7. Вибираємо необхідний шматочок фети. Ріжемо сир акуратними квадратами невеликого розміру.

Крок 8. Сир кладемо в глибоку миску. Посипаємо його меленими спеціями, подрібненим часником і поливаємо оливковою олією.

Крок 9. Обережно перемішуємо кубики фети зі спеціями.

Крок 10. Дістаємо з духовки запечені баклажани. Остуджуємо їх і після очищаємо від шкірки.

Крок 11. М’якоть баклажанів дрібно рубаємо ножем.

Крок 12. Починаємо формувати салат. Кашку з баклажани викладаємо на сервірувальну тарілку. Солимо продукт і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 13. Викладаємо обсмажені овочі.

Крок 14. Доповнюємо частування маринованої в спеціях фетою.

Крок 15. Салат з баклажанами і фетою готовий. Подавайте яскраве частування до столу!

Салат з тунцем і фетою

Салат з тунцем і фетою порадує вас своїм цікавим смаком і поживними властивостями. Його можна подавати до обіду або вечері. Крім того, таке блюдо виходить корисним і не занадто калорійним. Обов’язково спробуйте його приготувати на нашу покрокового рецептом.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Сир фета – 50 гр.
  • Листя салату – 100 гр.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Тунець консервований – 70 гр.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Оцет винний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Листя салату промиваємо, обсушуємо і розриваємо руками на невеликі шматочки. Кладемо інгредієнт на тарілку, в якій будемо подавати страву.

Крок 2. Промиті помідори нарізаємо акуратними шматочками. Розкладаємо їх з салатним листочкам.

Крок 3. Тунець виймаємо з банки. Розділяємо його на невеликі шматочки і кладемо на овочеву заготовку.

Крок 4. Також відправляємо в заготовку сир фета, попередньо нарізаний кубиками.

Крок 5. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і остуджуємо. Нарізаємо продукт часточками.

Крок 6. Відправляємо яєчні шматочки в салат.

Крок 7. Для заправки з’єднуємо оливкова олія, лимонний сік, винний оцет, сіль, цукор і чорний мелений перець. Перемішуємо до однорідності і поливаємо частування отриманою сумішшю.

Крок 8. Салат з тунцем і фетою готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Салат з фетою і авокадо

Салат з фетою і авокадо виходить дуже ніжним і поживним. Його можна подавати до вечері, як гарнір або як окрему святкову закуску. Приготувати таке частування ви можете за лічені хвилини. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир фета – 200 гр.
  • Авокадо – 400 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Листя салату – для подачі.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет 6% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі та зелень промиваємо під водою.

Крок 2. Сир фета нарізаємо акуратними кубиками.

Крок 3. Невеликі помідори розбираємо на половинки і четвертинки.

Крок 4. Очищаємо авокадо від шкірки, видаляємо ядро. Підготовлений продукт ріжемо кубиками.

Крок 5. Для заправки вливаємо в глибоку тарілку рослинне масло і оцет. Перемішуємо.

Крок 6. Салатні листочки викладаємо на сервірувальну тарілку.

Крок 7. Нарізані інгредієнти розкладаємо по салатним листочкам.

Крок 8. Поливаємо частування підготовленої заправкою.

Крок 9. Салат з фетою і авокадо готовий. Подавайте до столу!

Салат з гарбузом і фетою

Салат з гарбузом і фетою – оригінальна й дуже смачна кулінарна ідея для вашого столу. З таким апетитним салатом ви різноманітите своє меню і приємно здивуйте своїх близьких. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир фета – 100 гр.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для заправки:

  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Підготовлений плід розбираємо на невеликі частини.

Крок 3. Шматочки гарбуза викладаємо на деко з пергаментом. Поливаємо рослинним маслом, солимо, посипаємо сушеним базиліком і подрібненим розмарином.

Крок 4. Запікаємо гарбузове шматочки 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Запечену гарбуз перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути й нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Висипаємо цукор на суху сковороду. Нагріваємо сухий продукт і доповнюємо його подрібненими волоськими горіхами.

Крок 7. Вимикаємо вогонь і швидко перемішуємо вміст сковороди. Необхідно, щоб горіхи отримали легку карамельну оболонку.

Крок 8. Рукколу промиваємо під водою, обсушуємо і кладемо на тарілку.

Крок 9. Поливаємо зелень сумішшю рослинного масла і бальзамічного оцту. Перемішуємо.

Крок 10. Невеликими кубиками ріжемо фету.

Крок 11. Рукколу розкладаємо по порційних тарілках. Доповнюємо її гарбузом і фетою, Постарайтеся, щоб до моменту подачі гарбуз була ще теплою.

Крок 12. Салат з гарбузом і фетою готовий. Подавайте закуску до столу!

Овочевий салат з фетою

Овочевий салат з фетою виходить дуже соковитим і яскравим смаком. Його можна подавати в якості легкого вечері або як доповнення до основних страв. Приготувати таке частування дуже легко. Для цього беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир фета – 300 гр.
  • Маслини – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Листя салату – 100 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Орегано – 5 гр.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті болгарські перці очистити від насіння, після нарізаємо їх невеликими шматочками. Викладаємо в салатник або глибоку миску.

Крок 2. Дрібними кубиками ріжемо огірки, відправляємо їх до перцям.

Крок 3. Тонкими часточками розбираємо помідори. Відправляємо їх у загальну миску.

Крок 4. Промиті і обсушені листочки салату розриваємо руками і викладаємо до інших овочів.

Крок 5. Сюди ж відправляємо маслини.

Крок 6. Фету ріжемо невеликими кубиками. Кладемо сир в тарілку з усіма інгредієнтами. Посипаємо орегано, суміш перців, поливаємо оливковою олією і акуратно перемішуємо.

Крок 7. Овочевий салат з фетою готовий. Розкладайте по сервировочным тарілках і пригощайтеся!