Смажена корюшка на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смажена корюшка на сковороді — це бездоганне страва, яка подобається всім. У корюшке немає дрібних кісточок, м’ясо з легкістю відходить від хребта. А якщо і залишаються кісточки, їх без проблем можна видалити. Посмажити корюшка можна різними способами. А якими саме, описано у сьогоднішній добірці. Приготування займе мінімум часу і доставить невимовне гастрономічне задоволення.

Корюшка, смажена в клярі на сковороді

Корюшка, смажена в клярі на сковороді, виходить максимально апетитною. Така рибка стане відмінним пригощанням для друзів в якості закуски до улюблених пінним напоїв. Корюшка хороша і в холодному, і в гарячому стані. З упевненістю заявляю, швидка закуска стане вашим фаворитом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Корюшка 1 кг
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Вода газована 130 мл
  • світлий Лагер 170 мл
  • Борошно кукурудзяне 100 гр.
  • Борошно пшеничне 120 гр.
  • Коричневий цукор 1 ч. л.
  • Білий перець горошок 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль-2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти. Корюшка звільніть від луски, вирізати зябра і видаліть нутрощі, обріжте плавники і хвостики. Промийте, приберіть вологу серветками.
  2. Відміряйте пшеничну і кукурудзяну муку.
  3. Пропустіть через кухоль-сито разом з розпушувачем.
  4. Горошки перцю розітріть в ступці.
  5. Суміш перців, коричневий цукор і сіль насипте до сухої борошняної суміші.
  6. Об’єднайте компоненти і трохи відсипте в пакет.
  7. Відміряйте пиво.
  8. Потроху вливаючи пиво до сухих інгредієнтів, змішати до однорідності.
  9. Маса вийде досить густий.
  10. Потім влийте газовану воду. Продовжуйте вимішувати.
  11. Корюшка складіть у пакет, закрутіть. Запаніруйте кожну рибку.
  12. Потім викупайте в клярі.
  13. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в клярі.
  14. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору.
  15. Потім переверніть на черевце.
  16. Таким способом посмажте всю корюшка. Надлишки масла промокніть серветками.
  17. Апетитну рибку подавайте з напоями. Приємного апетиту!

Смажена корюшка в борошні на сковороді

Смажена корюшка в борошні на сковороді – максимально простий і смачний варіант апетитного страви. Приготувати корюшка не складе труднощів навіть для дилетанта. Смачну закуску подають відразу, з пилу з жару, або в охолодженому стані. Ніжна рибка моментом зникає зі столу. Не знаю жодної людини, який би відмовився від смаженої закуски.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Корюшка звільніть від луски, видаліть нутрощі, обріжте голови, плавники і хвостики.

Крок 2. Відміряйте пшеничне борошно, посоліть і поперчіть. Об’єднайте компоненти.

Крок 3. Промийте корюшка, приберіть вологу серветками.

Крок 4. Запаніруйте кожну рибку. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в паніровці.

Крок 5. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по всій плиті.

Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Потім переверніть на черевце.

Крок 7. Таким способом посмажте всю корюшка. Надлишки масла промокніть серветками.

Крок 8. Пригощайте хрусткою корюшкою друзів і близьких. Приємного апетиту!

Тушкована корюшка з цибулею

Тушкована корюшка з цибулею – альтернатива для тих, хто за якихось обставин не їсть смажену їжу. Блюдо вважають дієтичним. Корюшка чудово поєднується з цибулею. Від шикарного частування ще ніхто не відмовлявся. Приготувати закуску зможуть абсолютно всі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Корюшка північна – 1 кг
  • Вода – скільки буде потрібно.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Корюшка зачистіть від луски, дістаньте нутрощі, обріжте голови, плавники і хвостики. Промийте корюшка, приберіть вологу серветками. На сковорідку щільно укладіть підготовлені тушки.

Крок 2. Налийте масло без запаху.

Крок 3. Візьміть лимонний перець, він добре поєднується з рибою.

Крок 4. Посипте корюшка сіллю і лимонним перцем.

Крок 5. Налийте стільки води, скільки вважаєте за потрібне.

Крок 6. Обшелушенный цибулю наріжте півкільцями і укладіть поверх корюшки.

Крок 7. Прикрийте кришкою і тушкуйте на середній конфорці 25 хвилин.

Крок 8. Апетитна страва розкладіть по тарілках.

Крок 9. Пригощайте соковитою корюшкою гостей. Приємного апетиту!

Смажена корюшка з головою на сковороді

Смажена корюшка з головою на сковороді готується простіше простого. Приготування не забере багато часу. З рецептом впорається кожен. Хрустка закуска відлітає зі столу зі швидкістю світла. Кілограм рибки з’їдається за один присід, тому рекомендую подвоїти порцію.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Корюшка звільнити від луски. Нутрощі витягати необов’язково. Промийте корюшка, приберіть вологу серветками.

Крок 2. Відміряйте пшеничне борошно, посоліть. Об’єднайте компоненти.

Крок 3. Запаніруйте кожну рибку.

Крок 4. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в паніровці. Можна прикрити, щоб масло не разбрызгивалось по всій плиті.

Крок 5. Коли знизу утворюється золотава скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Потім переверніть на черевце.

Крок 6. Процедуру повторіть з усіма рибками. Надлишки масла промокніть серветками. Пригощайте хрусткою корюшкою друзів і близьких. Приємного апетиту!

Корюшка, тушкована в сметані

Корюшка, тушкована в сметані, не потребує реклами. Якщо ви пробували блюдо хоча б одного разу, не дасте мені збрехати. Рибка виходить феноменальною. Страва готується без проблем. Нехай вас не лякає процес очищення риби, робиться це елементарно! Страву подають з гарніром або без нього на ваш вибір.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Обшелушите цибулю, зелень промийте. Морквину пошкрябайте. Візьміть кілька дрібних або одну середню.

Крок 2. Підготуйте борошно для панірування.

Крок 3. Для смаження знадобиться трохи олії без запаху.

Крок 4. Для соусу візьміть сметану, жирність продукту непринципова.

Крок 5. Корюшка промийте.

Крок 6. Обріжте голови і дістаньте нутрощі.

Крок 7. Таким способом очистіть всю рибу.

Крок 8. Корюшка перекладіть в глибоку миску.

Крок 9. Посоліть і приперчите, перемішайте.

Крок 10. У миску розбийте яйце.

Крок 11. Збовтайте яйце і полийте приправлену корюшка. Розмішайте.

Крок 12. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка, попередньо обвалявши в борошні.

Крок 13. Всі тушки запаніруйте і щільно укладіть в сковорідку.

Крок 14. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору.

Крок 15. Цибулину наріжте. Морквину подрібніть, як подобається.

Крок 16. У сковорідку, де смажили рибу, долийте масло.

Крок 17. Цибулю з морквою закиньте пассероваться.

Крок 18. Підрум’яньте до рум’яного кольору.

Крок 19. Візьміть сметану.

Крок 20. Пару ложок кисломолочного продукту викладіть в миску.

Крок 21. Долийте трохи води і розмішайте.

Крок 22. На рум’яні овочі складіть підсмажену корюшка.

Крок 23. Залийте сметанним соусом.

Крок 24. Доведіть до кипіння, прикрийте кришкою і доведіть до готовності хвилин 5.

Крок 25. Зелень порубаєте, і посипте корюшка.

Крок 26. Корюшка подавайте з гарніром. Наприклад, з рисом, як у мене. Приємного апетиту!

Корюшка по-карельські на сковороді

Корюшка по-карельські на сковороді – оригінальна страва, побачивши рецепт якого можуть виникнути сумніви. Нехай вас не лякає молоко у складі інгредієнтів. Це не помилка, так має бути. Закуска виходить ніжною. Сміливо готуйте, не турбуючись, що витратите продукти даремно. Все геніальне простіше, ніж може здатися!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Корюшка заморожена – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Чорний перець горошком – 7 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Не забудьте дістати рибу з вечора з морозильної камери і помістити в холодильник, щоб вона поступово відтавала. Швидке розморожування зіпсує продукт.

Крок 2. Корюшка зачистіть від луски, обріжте голови, плавники і хвостики, дістаньте нутрощі і хребет з кістками. Промийте корюшка, обсушіть.

Крок 3. Вага риби значно зменшиться після всіх заходів.

Крок 4. Обшелушенный цибулю наріжте півкільцями.

Крок 5. У глибоку сковороду налийте трохи молока, укладіть шар очищеної корюшки.

Крок 6. Розподіліть півкільця цибулі, посипте сіллю і перцем.

Крок 7. Повторіть шари з корюшки і цибулі.

Крок 8. Посоліть, приперчите. Приправте лаврушкой і горошинами перцю.

Крок 9. Долийте молоко.

Крок 10. Вскипятив, мінімізуйте температуру і томіть корюшка 1 годину під кришкою.

Крок 11. Пригощайте соковитою корюшкою гостей. Якщо є потреба, доповніть гарніром. Приємного апетиту!

Смажена корюшка в паніровці

Смажена корюшка в паніровці підкорить вас раз і назавжди. Якщо у вас намічаються дружні посиденьки, від усієї душі рекомендую скористатися геніальним рецептом! Друзі залишаться в захваті від хрусткою закуски, а якщо доповнити блюдо пінним напоєм, щастю не буде межі! Смажена корюшка в сотні разів краще магазинного фастфуду.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Корюшка дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник для розморожування. Рибу звільнити від луски. Нутрощі витягати необов’язково.

Крок 2. Відміряйте манну крупу, посоліть і поперчіть. Об’єднайте компоненти.

Крок 3. Промийте корюшка, приберіть вологу серветками. Запаніруйте кожну рибку.

Крок 4. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в паніровці. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по всій плиті. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Потім переверніть на черевце.

Крок 5. Таким способом посмажте всю корюшка. Надлишки масла промокніть серветками.

Крок 6. Пригощайте хрусткою корюшкою друзів і близьких. Приємного апетиту!