Смажена риба на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Риба, смажена у фритюрі

Риба, смажена у фритюрі, виходить неймовірно хрусткою та золотистою. Відмінне рішення для вашого обіду або ситного перекушування. Готовий продукт можна подавати з гарнірами або з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Судак очищений – 0,4 кг.
  • Пиво – 50 мл.
  • Мука – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л. + для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Віночком збиваємо куряче яйце.

Крок 3. Вливаємо сюди пиво та олію. Перемішуємо.

Крок 4. Поступово всипаємо борошно та сіль.

Крок 5. Вимішуємо масу до повної однорідності та зникнення грудочок.

Крок 6. Попередньо розморожуємо рибу та поділяємо її на філе.

Крок 7. Розрізаємо продукт на маленькі шматочки.

Крок 8. Перчимо і солимо рибу до смаку.

Крок 9. Занурюємо у підготовлений кляр.

Крок 10. Готуємо фритюр. Розігріваємо велику кількість олії в сотейнику або глибокій сковороді. Занурюємо сюди рибу.

Крок 11. Обсмажуємо до золотистої скоринки і дістаємо з олії щипцями.

Крок 12. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Риба, смажена у фритюрі готова. Можна куштувати!