Спагеті з грибами у вершковому соусі
Спагеті з грибами у вершковому соусі – блюдо, яке підкорить ваших гостей. Незважаючи на використання звичайних продуктів, смак частування складно передати словами. Інгредієнти в ансамблі перетворюються на чудове частування, яке не соромно подати в якості основного блюда на сімейному подію або святковому заході. Готується просто і за максимально короткий час.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Склад:
- Спагетті – 0,5 пачки.
- Печериці – 500 гр.
- Вершки – 1 склянка
- Часник – 4-5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для зручності в одному місці збираємо продукти.
Крок 2. У каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і викладаємо спагетті.
Крок 3. Варимо макарони до готовності і зливаємо через друшляк. Щоб макарони не злиплися, наливаємо пару ложок рослинного масла і перемішуємо.
Крок 4. З грибів знімаємо шкірку, оновлюємо зріз на ніжці. Нарізаємо довільно. Печериці при бажанні замінюємо іншими грибами.
Крок 5. Цибуля позбавляємо від лушпиння. Обполіскуємо під краном, подрібнюємо, як подобається.
Крок 6. Повторюємо процедуру з часником.
Крок 7. Розігріваємо казан на сильному вогні. Додаємо вершкове масло і вивантажуємо цибулю і часник, пасеруємо до прозорості.
Крок 8. До обсмажування додаємо підготовлені печериці, приправляємо сіллю і перцем. Готуємо 5 хвилин, зрідка помішуємо.
Крок 9. Наливаємо вершки, добре розмішуємо.
Крок 10. Мінімізуємо нагрівання і тушкуємо соус 7-10 хвилин.
11. Викладаємо спагетті, об’єднуємо складові, готуємо буквально хвилину. Прибираємо з вогню.
Крок 12. Тарілку наповнює макаронними виробами, декоруємо зеленню за бажанням. Приємного апетиту!