Покроковий рецепт приготування стегна індички у фользі
Запекти ніжне стегно індички можна у фользі. Такий спосіб приготування робить страву більш соковитим і м’яким всередині. Яскраве і ситне кулінарне рішення підходить для сімейних вечерь і святкового меню.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет бальзамічний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Паприка – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Стегно індички промиваємо під холодною водою, потім протираємо його паперовим рушником.
2. В окремому посуді змішуємо сіль, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник, розмарин та олія з оцтом.
3. Ретельно вимішуємо пряний маринад для м’яса.
4. Опускаємо м’ясо в підготовлену суміш зі спеціями. Ставимо в холодильник на 30-60 хвилин.
5. Після маринування стегно викладаємо у фольгу. Зверху поливаємо продукт залишками заправки.
6. Щільно загортаємо фольгу і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.
7. За 10-20 хвилин до кінця готування розкриваємо фольгу.
8. Рум’яне стегно індички готово. Виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
9. Готову страву нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!