Стегно індички в духовці – 10 смачних рецептів приготування філе індички з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування стегна індички у фользі

Запекти ніжне стегно індички можна у фользі. Такий спосіб приготування робить страву більш соковитим і м’яким всередині. Яскраве і ситне кулінарне рішення підходить для сімейних вечерь і святкового меню.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет бальзамічний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Паприка – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Стегно індички промиваємо під холодною водою, потім протираємо його паперовим рушником.

2. В окремому посуді змішуємо сіль, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник, розмарин та олія з оцтом.

3. Ретельно вимішуємо пряний маринад для м’яса.

4. Опускаємо м’ясо в підготовлену суміш зі спеціями. Ставимо в холодильник на 30-60 хвилин.

5. Після маринування стегно викладаємо у фольгу. Зверху поливаємо продукт залишками заправки.

6. Щільно загортаємо фольгу і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.

7. За 10-20 хвилин до кінця готування розкриваємо фольгу.

8. Рум’яне стегно індички готово. Виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.

9. Готову страву нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!