Страви з маша – 10 простих і смачних рецептов приготування з покроковими фото

Каша з маша і рису «Машкичири»

Каша з маша і рису «Машкичири» — це національне блюдо ситної і яскравою узбецької кухні. Апетитне частування цікаво різноманітить ваш стіл. Подавайте таку кашу в якості поживного гарнір або як самостійне блюдо. Ваші близькі залишаться задоволені!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Маш – 0,5 склянки
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Стебла селери – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Барбарис – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сумах – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л.
  • Спеції для плову – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість маша і вимочуємо його у воді півгодини.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.

Крок 3. Доповнюємо цибулю подрібненою морквою, селерою і перцем чилі. Підрум’янюємо овочі.

Крок 4. Додаємо ароматні спеції зі списку. Перемішуємо вміст і готуємо ще одну-дві хвилини.

Крок 5. Відправляємо до овочів маш, заливаємо його водою і доводимо до кипіння. Після готуємо під кришкою 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 6. Далі додаємо в сковороду добре промитий рис.

Крок 7. Заливаємо вміст водою, солимо за смаком і доповнюємо головкою часнику.

Крок 8. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо близько 25-30 хвилин.

Крок 9. Каша з маша і рису «Машкичири» готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!