Каша з маша і рису «Машкичири»
Каша з маша і рису «Машкичири» — це національне блюдо ситної і яскравою узбецької кухні. Апетитне частування цікаво різноманітить ваш стіл. Подавайте таку кашу в якості поживного гарнір або як самостійне блюдо. Ваші близькі залишаться задоволені!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Маш – 0,5 склянки
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Стебла селери – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 3 гілки.
- Барбарис – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Сумах – 0,5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Спеції для плову – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість маша і вимочуємо його у воді півгодини.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до м’якого стану.
Крок 3. Доповнюємо цибулю подрібненою морквою, селерою і перцем чилі. Підрум’янюємо овочі.
Крок 4. Додаємо ароматні спеції зі списку. Перемішуємо вміст і готуємо ще одну-дві хвилини.
Крок 5. Відправляємо до овочів маш, заливаємо його водою і доводимо до кипіння. Після готуємо під кришкою 20 хвилин на невеликому вогні.
Крок 6. Далі додаємо в сковороду добре промитий рис.
Крок 7. Заливаємо вміст водою, солимо за смаком і доповнюємо головкою часнику.
Крок 8. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо близько 25-30 хвилин.
Крок 9. Каша з маша і рису «Машкичири» готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!