Страви з путасу – 8 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці

Путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Путасу – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Томат – 0,5 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Путасу заздалегідь розморожуємо і промиваємо під водою. Після натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 3. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 4. Тушкуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 5. Викладаємо цибулю з морквою в форму для запікання рівним шаром.

Крок 6. На овочеву подушку викладаємо путасу.

Крок 7. Накриваємо рибу часточками томати.

Крок 8. Поливаємо заготівлю майонезом. Акуратно розмазуємо його. Зверху, всю поверхню посипаємо подрібненою на крупній тертці сиром.

Крок 9. Готуємо страву 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Соковита путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці, готова. Діліть на порції і пригощайтеся!