Путасу з овочами в духовці
Путасу з овочами в духовці – апетитне, соковите і поживне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати рибу смачно зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Путасу – 1 кг
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Вода – 1 склянка
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо і промиваємо під водою.
Крок 2. Викладаємо путасу у форму для запікання, змащену олією. Зверху розкладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Крок 3. На цибульний шар викладаємо кружечки баклажанів. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то попередньо потримайте його з сіллю 15 хвилин і промийте.
Крок 4. Викладаємо кружечки промитих помідорів.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець.
Крок 6. Вливаємо сюди воду і ретельно все перемішуємо.
Крок 7. Заливаємо заготівлю приготованим соусом.
Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 220 градусів духовку. Готуємо від 35 до 45 хвилин.
Крок 9. Путасу з овочами в духовці готова. Подавайте соковите і ароматне блюдо до столу!