Страви з путасу – 8 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Путасу з овочами в духовці

Путасу з овочами в духовці – апетитне, соковите і поживне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати рибу смачно зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Путасу – 1 кг
  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 1 склянка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Викладаємо путасу у форму для запікання, змащену олією. Зверху розкладаємо кільця ріпчастої цибулі.

Крок 3. На цибульний шар викладаємо кружечки баклажанів. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то попередньо потримайте його з сіллю 15 хвилин і промийте.

Крок 4. Викладаємо кружечки промитих помідорів.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець.

Крок 6. Вливаємо сюди воду і ретельно все перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо заготівлю приготованим соусом.

Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 220 градусів духовку. Готуємо від 35 до 45 хвилин.

Крок 9. Путасу з овочами в духовці готова. Подавайте соковите і ароматне блюдо до столу!