Судак у вершковому соусі на сковороді
Судак у вершковому соусі на сковороді виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Таке частування можна подавати як до домашнього обіду, так і до святкової вечері. Приготувати рибу нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе судака – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Гриби печериці – 3 шт.
- Вершки – 200 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Орегано – 1 щіпка.
- Чебрець – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Філе судака заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою та обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Листочки чебрецю акуратно відокремлюємо від стебла. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Гриби добре промиваємо і ріжемо пластинками, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю з часником близько 2 хвилин до м’якості.
Крок 4. У сковороду з овочами викладаємо гриби, добре перемішуємо і смажимо ще 3 хвилини.
Крок 5. Вливаємо сюди вершки, додаємо орегано та чебрець. Також всипаємо сіль та перець. Добре перемішуємо і доводимо до легкого кипіння.
Крок 6. Філе риби обробляємо на шматочки. Занурюємо в вершковий соус і готуємо 10 хвилин під кришкою на невеликому вогні.
Крок 7. Судак у вершковому соусі на сковороді готовий. Можна подавати до столу та куштувати!