Чехословацький суп з фаршем
Чехословацький суп з фаршем – це швидкий і дуже смачний варіант приготування оригінального першого страви, який допоможе вам за мінімальну кількість часу нагодувати навіть велику сім’ю, а також урізноманітнити ваш звичний раціон. Страва порадує вас своїм насиченим ароматом, який виходить за рахунок додавання часнику і свіжої зелені.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – ½-1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі відповідного розміру розігріваємо дві ложки масла і смажимо фарш до зміни кольору, грудочки розбиваємо.
Крок 2. Через 10 хвилин до м’яса додаємо очищену картоплю, нарізану кубиками – заважаємо і обсмажуємо 5 хвилин.
Крок 3. Паралельно подрібнюємо цибулю і болгарський перець, пасеруємо на маслі до прозорості і м’якості цибулевих скибочок.
Крок 4. Фарш з картоплею заливаємо окропом, додаємо розрізаний навпіл зубець часнику і проварюємо протягом 15 хвилин. Після, часник викидаємо і доповнюємо томатною пастою, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 5. Далі, перекладаємо в каструлю пасеровані овочі.
Крок 6. Слідом відправляємо капусту, нарізану кубиками. Знову доводимо до кипіння і готуємо ще 15 хвилин на середньому нагріві.
Крок 7. Коли всі складові практично готові, суп солимо і приправляємо лавровим листом. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин і вимикаємо, вийнявши листок лавра.
Крок 8. Для насиченості аромату додаємо рубану зелень і даємо супу постояти під кришкою 10-15 хвилин.
Крок 9. До столу подаємо виключно в гарячому вигляді. Приємного апетиту!