Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зробити адигейський сир в домашніх умовах?

Справжній адигейський сир можна приготувати вдома на своїй кухні. Беріть на замітку простий покроковий рецепт. Порадуйте себе і рідних смачним натуральним продуктом. Його можна використовувати в якості закуски або додавати в інші страви.

Час готування: 2 діб

Час приготування: 12 годин

Порцій – 350 гр.

Склад:

  • Молоко – 2 л
  • Кефір – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти. При бажанні кефір можна замінити іншим кисломолочним продуктом. Наприклад, кислим молоком або сироваткою.

2. Кип’ятимо молоко на помірному вогні і вливаємо сюди три склянки кефіру.

3. Через кілька помешиваний молочний продукт почне відділятися від рідини.

4. Коли рідина набуває зеленуватий відтінок, заготівлю знімаємо з плити і готуємо форму для сиру. Якщо її немає, то можна використовувати друшляк і будь-яку ємність з вантажем.

5. Розміщуємо заготовку у форму. Через 10 хвилин його перевертаємо.

6. Залишаємо ще на 10-12 годин. Після готовності його потрібно присолити, замочити сир в підсоленій сироватці на кілька днів.

7. Смачний домашній адигейський сир готовий!