Як зробити адигейський сир в домашніх умовах?
Справжній адигейський сир можна приготувати вдома на своїй кухні. Беріть на замітку простий покроковий рецепт. Порадуйте себе і рідних смачним натуральним продуктом. Його можна використовувати в якості закуски або додавати в інші страви.
Час готування: 2 діб
Час приготування: 12 годин
Порцій – 350 гр.
Склад:
- Молоко – 2 л
- Кефір – 3 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти. При бажанні кефір можна замінити іншим кисломолочним продуктом. Наприклад, кислим молоком або сироваткою.
2. Кип’ятимо молоко на помірному вогні і вливаємо сюди три склянки кефіру.
3. Через кілька помешиваний молочний продукт почне відділятися від рідини.
4. Коли рідина набуває зеленуватий відтінок, заготівлю знімаємо з плити і готуємо форму для сиру. Якщо її немає, то можна використовувати друшляк і будь-яку ємність з вантажем.
5. Розміщуємо заготовку у форму. Через 10 хвилин його перевертаємо.
6. Залишаємо ще на 10-12 годин. Після готовності його потрібно присолити, замочити сир в підсоленій сироватці на кілька днів.
7. Смачний домашній адигейський сир готовий!