Сирний пиріг – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці

Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці виходить дуже пишним і рум’яним. Ніжна начинка з тягнеться сиру нікого не залишить байдужим. Готуйте апетитну випічку до приходу гостей або для затишних сімейних посиденьок. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • Сир адигейський – 350 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Додатково:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Почнемо з приготування тіста. У глибоку миску кладемо борошно, цукор, сухі дріжджі і сіль. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 3. Окремо перемішуємо куряче яйце і тепле молоко. Вливаємо його в суху суміш.

Крок 4. Перемішуємо заготівлю і близько 5-10 хвилин вимішуємо руками м’яке еластичне тісто. Ставимо тісто в тепле місце. Воно повинно підійти і помітно збільшитися в розмірі.

Крок 5. Для начинки розтоплюємо вершкове масло.

Крок 6. Через тертку пропускаємо два види сиру. Перемішуємо їх і поділяємо на шість частин.

Крок 7. Коли тісто стане більш об’ємним, можна приступати до приготування.

Крок 8. Ділимо тісто на шість рівних кульок.

Крок 9. Перший шар тіста розкачуємо в тонкий пласт прямокутної форми.

Крок 10. Обмазуємо пласт розтопленим вершковим маслом.

Крок 11. Посипаємо однією частиною тертого сиру.

Крок 12. Розкачуємо другий шар тіста і викладаємо його на перший.

Крок 13. Обмазуємо шар маслом і посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари з іншими частинами тесту.

Крок 14. Заготівлю звертаємо в щільний рулет.

Крок 15. Рулет з’єднуємо в коло, з’єднавши два кінця. По всій окружності робимо акуратні надрізи. Викладаємо заготовку у форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 16. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20-30 хвилин, після змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом.

Крок 17. Випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можна готувати і при більш високій температурі (200 градусів), але в такому випадку потрібно уважно спостерігати за кольором скоринки.

Крок 18. Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці готовий. Нарізайте апетитне частування і подавайте до столу!