Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці
Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці виходить дуже пишним і рум’яним. Ніжна начинка з тягнеться сиру нікого не залишить байдужим. Готуйте апетитну випічку до приходу гостей або для затишних сімейних посиденьок. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 250 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
Для начинки:
- Сир адигейський – 350 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
Додатково:
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Почнемо з приготування тіста. У глибоку миску кладемо борошно, цукор, сухі дріжджі і сіль. Перемішуємо сухі інгредієнти.
Крок 3. Окремо перемішуємо куряче яйце і тепле молоко. Вливаємо його в суху суміш.
Крок 4. Перемішуємо заготівлю і близько 5-10 хвилин вимішуємо руками м’яке еластичне тісто. Ставимо тісто в тепле місце. Воно повинно підійти і помітно збільшитися в розмірі.
Крок 5. Для начинки розтоплюємо вершкове масло.
Крок 6. Через тертку пропускаємо два види сиру. Перемішуємо їх і поділяємо на шість частин.
Крок 7. Коли тісто стане більш об’ємним, можна приступати до приготування.
Крок 8. Ділимо тісто на шість рівних кульок.
Крок 9. Перший шар тіста розкачуємо в тонкий пласт прямокутної форми.
Крок 10. Обмазуємо пласт розтопленим вершковим маслом.
Крок 11. Посипаємо однією частиною тертого сиру.
Крок 12. Розкачуємо другий шар тіста і викладаємо його на перший.
Крок 13. Обмазуємо шар маслом і посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари з іншими частинами тесту.
Крок 14. Заготівлю звертаємо в щільний рулет.
Крок 15. Рулет з’єднуємо в коло, з’єднавши два кінця. По всій окружності робимо акуратні надрізи. Викладаємо заготовку у форму для випікання, змащену вершковим маслом.
Крок 16. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20-30 хвилин, після змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
Крок 17. Випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 180 градусів. Можна готувати і при більш високій температурі (200 градусів), але в такому випадку потрібно уважно спостерігати за кольором скоринки.
Крок 18. Сирний пиріг з дріжджового тіста в духовці готовий. Нарізайте апетитне частування і подавайте до столу!