Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Швидкі і неймовірно смачні гриби в сметанному соусі

Це блюдо нагадує смажені в сметані гриби, але готується простіше. Печериці виходять соковитими, сметанний соус – ніжним, а скориночка з панірувальних сухарів – хрусткою. Потрібно просто змішати інгредієнти, відправити їх на півгодини в духовку, і блюдо для вечері в приємній компанії готове.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш італійських трав – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Печериці миємо й ріжемо, дрібні гриби нарізаємо на 4 частини, а якщо вони великі, потрібно поділити їх на 6-8 частин.

2. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.

3. Гриби викладаємо у форму і випікаємо 15 хвилин при температурі 220 градусів.

4. В окремій ємності змішуємо сметану, крохмаль, дрібно нарізаний часник і 100 гр. натертого сиру. Солимо і перчимо за смаком.

5. Окремо змішуємо залишився сир, натертий на крупній тертці, і панірувальні сухарі.

6. Дістаємо гриби з духовки, викладаємо на них соус зі сметани і присипаємо печериці сумішшю трав. Зверху розподіляємо панірувальні сухарі і сир.

7. Готуємо в духовці ще 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а скориночка з сухарів не придбає рум’яний відтінок.

8. Печериці у сметані готові! При подачі гриби прикрашаємо зеленню і подаємо гарячими. Насолоджуйтесь!