Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт запечених печериць з сиром і фаршем

Гриби добре поєднуються з м’ясним фаршем та сиром. Закуска виходить ситним, кріп і коріандр підкреслюють смак печериць, а золотиста сирна скоринка надає блюдо апетитний вигляд.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці свіжі великі – 6 шт.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 50-60 гр.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Коріандр мелений – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Паприка солодка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Гриби промити і просушити паперовим рушником, видалити ніжки, капелюшки очистити від плівок.

2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник порубати.

3. Фарш змішати з цибулею і часником, приправити сіллю, коріандром, чорним перцем і подрібненим кропом.

4. Заповнити грибні капелюшки фаршем і укласти у форму, змащену рослинним маслом.

5. Сир натерти на крупній тертці і посипати печериці.

6. Готувати гриби в духовці при температурі 190-200 градусів 30 хвилин.

7. Подавати печериці з фаршем та сиром можна в якості гарячої або холодної закуски, прикрасивши зеленню. Насолоджуйтесь!