Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати шампіньйони на шпажках в домашніх умовах?

Гриби на шпажках у вигляді шашличка можна приготувати для пікніка або в якості легкої закуски для дружньої вечірки. Вони готуються швидко і просто, виглядають ефектно і дуже смачні. Така страва підходить для недосвідчених кулінарів, тому що не вимагає особливих навичок в готуванні.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Суміш італійських трав – 1 ч. л.
  • Перець гострий в пластівцях – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2-3 зубчики.

Процес приготування:

1. Дерев’яні шпажки заздалегідь витримати у воді 15-20 хвилин, щоб вони не підгоріли під час приготування грибів.

2. Гриби ретельно вимити й обсушити паперовим рушником.

3. Для маринаду в окремій мисці змішати масло, сік лимона, соєвий соус, спеції і роздавлений часник.

4. Опустити гриби в маринад і залишити на 15-20 хвилин, накривши миску плівкою.

5. Печериці нанизати на шпажки по 4-5 штук на кожну. У форму для випічки встановити решітку або закріпити шпажки так, щоб гриби не стосувалися дна форми.

6. Готувати печериці в духовці, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин. Гриби повинні підрум’янитися, однак важливо їх не пересушити.

7. Подавати печериці у вигляді шашличків, не знімаючи їх зі шпажок. Приємного апетиту!