Як приготувати шампіньйони на шпажках в домашніх умовах?
Гриби на шпажках у вигляді шашличка можна приготувати для пікніка або в якості легкої закуски для дружньої вечірки. Вони готуються швидко і просто, виглядають ефектно і дуже смачні. Така страва підходить для недосвідчених кулінарів, тому що не вимагає особливих навичок в готуванні.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Суміш італійських трав – 1 ч. л.
- Перець гострий в пластівцях – 1 ч. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Часник – 2-3 зубчики.
Процес приготування:
1. Дерев’яні шпажки заздалегідь витримати у воді 15-20 хвилин, щоб вони не підгоріли під час приготування грибів.
2. Гриби ретельно вимити й обсушити паперовим рушником.
3. Для маринаду в окремій мисці змішати масло, сік лимона, соєвий соус, спеції і роздавлений часник.
4. Опустити гриби в маринад і залишити на 15-20 хвилин, накривши миску плівкою.
5. Печериці нанизати на шпажки по 4-5 штук на кожну. У форму для випічки встановити решітку або закріпити шпажки так, щоб гриби не стосувалися дна форми.
6. Готувати печериці в духовці, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин. Гриби повинні підрум’янитися, однак важливо їх не пересушити.
7. Подавати печериці у вигляді шашличків, не знімаючи їх зі шпажок. Приємного апетиту!