Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соковиті і хрусткі печериці, запечені в соєвому соусі

Гриби, приготовані за цим рецептом, можна подавати як гарнір до м’ясних і рибних страв, а також як самостійну закуску. Соєвий соус надає особливий смаковий відтінок грибів, вони залишаються хрусткими і при цьому соковитими.

Час приготування: 55 хвилин

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 12.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Суміш прованських трав – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Печериці помити, прибрати забруднення, підрізати ніжки, залишити їх цілими.

2. У мисці змішати масло, соєвий соус і оцет, додати роздавлений часник і трави. Викласти туди гриби і перемішати. Залишитьь маринуватися на 15 хвилин.

3. Гриби разом з маринадом перекласти у форму для випікання.

4. Готувати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Під час випікання кілька разів перемішати гриби, щоб вони рівномірно пропеклися.

5. Подавати готові печериці в гарячому вигляді як гарнір або в холодному вигляді як закуску, прикрасивши січеною зеленню.