Соковиті і хрусткі печериці, запечені в соєвому соусі
Гриби, приготовані за цим рецептом, можна подавати як гарнір до м’ясних і рибних страв, а також як самостійну закуску. Соєвий соус надає особливий смаковий відтінок грибів, вони залишаються хрусткими і при цьому соковитими.
Час приготування: 55 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 12.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Суміш прованських трав – 1 ч. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Печериці помити, прибрати забруднення, підрізати ніжки, залишити їх цілими.
2. У мисці змішати масло, соєвий соус і оцет, додати роздавлений часник і трави. Викласти туди гриби і перемішати. Залишитьь маринуватися на 15 хвилин.
3. Гриби разом з маринадом перекласти у форму для випікання.
4. Готувати в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Під час випікання кілька разів перемішати гриби, щоб вони рівномірно пропеклися.
5. Подавати готові печериці в гарячому вигляді як гарнір або в холодному вигляді як закуску, прикрасивши січеною зеленню.