Ароматні печериці в беконі, запечені в духовці
Гриби по цьому рецепту готуються з беконом, який додає печерицям аромат копченостей, і при цьому вони залишаються ніжними і соковитими. Страва підходить для святкового столу в якості яскравої і ситної закуски.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 8.
Склад:
- Печериці – 8-10 шт.
- Бекон у скибочках – 8-10 шт.
- Сир – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби вимити і почистити, звільнивши від плівок і забруднень, акуратно витягнути ніжки. Капелюшки печериць посолити і поперчити, збризнути олією, викласти на деко, застелене пергаментом.
2. Кожну капелюшок обернути скибочкою бекону, щоб вони були закриті з усіх сторін, і закріпити його зубочисткою, щоб бекон не розкрутився в процесі приготування.
3. У кожен гриб всередину покласти тертий сир.
4. Запекти печериці в духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин.
5. Готову закуску викласти на блюдо, прибравши зубочистки перед подачею.