Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ароматні печериці в беконі, запечені в духовці

Гриби по цьому рецепту готуються з беконом, який додає печерицям аромат копченостей, і при цьому вони залишаються ніжними і соковитими. Страва підходить для святкового столу в якості яскравої і ситної закуски.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 8.

Склад:

  • Печериці – 8-10 шт.
  • Бекон у скибочках – 8-10 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Гриби вимити і почистити, звільнивши від плівок і забруднень, акуратно витягнути ніжки. Капелюшки печериць посолити і поперчити, збризнути олією, викласти на деко, застелене пергаментом.

2. Кожну капелюшок обернути скибочкою бекону, щоб вони були закриті з усіх сторін, і закріпити його зубочисткою, щоб бекон не розкрутився в процесі приготування.

3. У кожен гриб всередину покласти тертий сир.

4. Запекти печериці в духовці при 180 градусах протягом 10 хвилин.

5. Готову закуску викласти на блюдо, прибравши зубочистки перед подачею.