Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування фаршированих печериць з куркою

Курка з грибами, смаженою цибулею і сиром – ідеальна закуска до святкового столу або легкий перекус на вечерю. Запечені з куркою печериці під сирною скоринкою готуються швидко, а рецепт підійде навіть для недосвідченої господині.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 8.

Склад:

  • Печериці – 600 гр.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1/4 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Гриби промити під проточною водою, акуратно видалити ніжки, нарізати їх дрібними кубиками.

2. Капелюшки очистити від плівки, викласти на деко, застелене пергаментом, посолити і поперчити.

3. Цибулину нарізати дрібним кубиком. У сковороді обсмажити на олії до золотистого кольору ніжки печериць і цибулю.

4. Куряче філе дрібно нарізати, додати в сковороду до цибулі і грибів, готувати на сильному вогні 2-3 хвилини, посолити і додати чорний перець за смаком.

5. Приготовану начинку розкласти по капелюшків печериць, зверху посипати тертим сиром.

6. Випікати фаршировані гриби 20 хвилин при температурі 200 градусів. Подавати печериці гарячими. Приємного апетиту!