Соковиті печериці з майонезом, запечені в духовці цілком
Приготовані по такому рецепту гриби набувають особливу соковитість і пікантний смак, при цьому страва виходить ситним, і його можна подавати як вегетаріанської закуски, альтернативної страв з м’яса.
Час приготування: 3 години 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій – 7.
Інгредієнти:
- Печериці цілі середнього розміру – 1,2-1,5 кг
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Печериці викласти в глибоку миску, залити водою і залишити на 5 хвилин, після чого кожен гриб промити під проточною водою і викласти на обробну дошку.
2. Часник дрібно порубати або пропустити через прес, петрушку дрібно нарізати.
3. Для маринаду змішати в окремій ємності майонез, сіль, перець, часник і зелень, ретельно перемішати до однорідності.
4. Залити гриби маринадом, акуратно розподілити масу по всьому печерицям, накрити кришкою і залишити маринуватися в холодильнику на 2-3 години.
5. Гриби викласти в рукав для запікання, щільно закрити краю і випікати в духовці при температурі 200 градусів 30-40 хвилин. Після закінчення часу відкрити рукав гриби і залишити в духовці до появи золотистої скоринки.
6. Гриби викласти на тарілку, прикрасити зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!