Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Соковиті печериці з майонезом, запечені в духовці цілком

Приготовані по такому рецепту гриби набувають особливу соковитість і пікантний смак, при цьому страва виходить ситним, і його можна подавати як вегетаріанської закуски, альтернативної страв з м’яса.

Час приготування: 3 години 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Печериці цілі середнього розміру – 1,2-1,5 кг
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Печериці викласти в глибоку миску, залити водою і залишити на 5 хвилин, після чого кожен гриб промити під проточною водою і викласти на обробну дошку.

2. Часник дрібно порубати або пропустити через прес, петрушку дрібно нарізати.

3. Для маринаду змішати в окремій ємності майонез, сіль, перець, часник і зелень, ретельно перемішати до однорідності.

4. Залити гриби маринадом, акуратно розподілити масу по всьому печерицям, накрити кришкою і залишити маринуватися в холодильнику на 2-3 години.

5. Гриби викласти в рукав для запікання, щільно закрити краю і випікати в духовці при температурі 200 градусів 30-40 хвилин. Після закінчення часу відкрити рукав гриби і залишити в духовці до появи золотистої скоринки.

6. Гриби викласти на тарілку, прикрасити зеленню і подавати до столу. Приємного апетиту!