Як запекти печериці в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування печериць з вершками в духовці

Це блюдо нагадує грибний жульєн. Печериці у вершковому соусі можна приготувати і подати порційно в якості гарячої закуски для святкового столу.

Час приготування:35 хвилин

Час приготування:10 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Вершки – 200 мл
  • Сіль –за смаком.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Печериці – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Гриби вимити і нарізати пластинками завтовшки близько 2-3 мм.

2. У сковороді обсмажити печериці в рослинному маслі, поки не підрум’яняться, додати за смаком сіль і перець.

3. Кріп дрібно нарізати, часник порубати.

4. В окремій ємності з’єднати кріп, часник, яйце і вершки, все змішати. Додати в вершково-яєчну масу гриби, перемішати.

5. Розкласти печериці з соусом по формочках.

6. Випікати підготовлені гриби в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 25 хвилин. Подавати теплими в формочках, в яких гриби готувалися, посипати нарізаним кропом.