Покроковий рецепт приготування печериць з вершками в духовці
Це блюдо нагадує грибний жульєн. Печериці у вершковому соусі можна приготувати і подати порційно в якості гарячої закуски для святкового столу.
Час приготування:35 хвилин
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Вершки – 200 мл
- Сіль –за смаком.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Часник – 2 зубчики.
- Печериці – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Гриби вимити і нарізати пластинками завтовшки близько 2-3 мм.
2. У сковороді обсмажити печериці в рослинному маслі, поки не підрум’яняться, додати за смаком сіль і перець.
3. Кріп дрібно нарізати, часник порубати.
4. В окремій ємності з’єднати кріп, часник, яйце і вершки, все змішати. Додати в вершково-яєчну масу гриби, перемішати.
5. Розкласти печериці з соусом по формочках.
6. Випікати підготовлені гриби в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 25 хвилин. Подавати теплими в формочках, в яких гриби готувалися, посипати нарізаним кропом.