Як засолити кету в олії
Як засолити кету в маслі – питання, яке цікавило мене давно. Я перепробувала різні способи, поки не натрапила на цей шикарний рецепт. Риба виходить супер ніжною, і зберігає свою щільну текстуру. Неймовірну закуску можна використовувати, як самостійний частування або як складовий компонент.
Час готування – 24 год. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Кета свіжа – 1 кг
 - Цибуля ріпчаста – за бажанням.
 - Сіль – 2 ст. л.
 - Цукор-пісок – 2 ст. л.
 - Лавровий лист – 3 шт.
 - Коріандр – 1 ч. л.
 - Часник – 2 зубчики.
 - Паприка мелена – 1 ч. л.
 - Масло рослинне нерафіноване – 0,5 склянки
 
Процес приготування:
Крок 1. Свіжоморожену кету заздалегідь дістаньте з холодильника і розморозьте. При необхідності видаліть голову, плавники, хвіст і нутрощі. Промийте під краном і обсушіть з допомогою серветок.
Крок 2. Підготовлену кету звільніть від шкірки і відокремте філе від хребта.
Крок 3. Для зручності можна відразу нарізати філе тонкими скибочками.
Крок 4. Відміряйте сіль та цукровий пісок.
Крок 5. Прянощі зберіть в потрібній кількості.
Крок 6. Нерафінована олія вилийте в ємність. Додайте відміряні спеції. Перемішайте.
Крок 7. Шматочки кети щедро промажте маринадом. Паприка додасть рибі красивий яскравий колір.
Крок 8. Перекладіть у велику за обсягом ємність. Додайте подрібнену цибулю і часник. Я вибираю скляну ємність. Накрийте кришкою і приберіть в холод на добу.
Крок 9. Яскраву ніжну кету вийміть з маринаду, промокніть серветками і використовуйте за призначенням. Їжте із задоволенням і отримуйте неймовірні емоції! Приємного насолоди! За бажанням прикрасьте закуску улюбленої зеленню.












