Яловиче легке в томатній пасті
Яловиче легке в томатній пасті виходить надзвичайно ніжним і мега апетитним. Любителі субпродуктів з радістю візьмуть участь у дегустації бюджетного делікатесу. Багато зазря знецінюють чудове харчову сировину. І все це із-за невміння правильно його приготувати. З цим завданням допоможе впоратися цей чудовий рецепт.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Легке яловиче – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Томатна паста/пюре – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте продукти.
Крок 2. Легке розріжте на частини і видаліть трубки. Яловиче легке помістіть в ємність. Налийте води і залишити вимочуватися, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте і покладіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть 1,5-2 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.
Крок 3. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю довільно порізати. Приперчите і підсолити. Ретельно перемішайте.
Крок 4. Сковорідку прогрійте, налийте рослинне масло. Надішліть шматочки легкого і підрум’яньте.
Крок 5. З цибулини видалити лушпиння, промийте, поріжте досить крупно.
Крок 6. Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати.
Крок 7. Коли цибуля стане прозорою, приступайте до наступного етапу.
Крок 8. Посипте борошном.
Крок 9. Вилийте 2-2,5 склянки рідини, в якій варили легке. Додайте томатну пасту або пюре і лаврушку.
Крок 10. Тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин.
Крок 11. Поки підлива гаситься, приготуйте гарнір. У мене макаронні спіральки. Гарнір розділіть на порції, а зверху полийте апетитною підливою. Насолоджуйтеся стравою незвичайною смакоти. Приємного апетиту!