Яловиче легке – 8 смачних рецептів страв з покроковими фото

Яловиче легке в томатній пасті

Яловиче легке в томатній пасті виходить надзвичайно ніжним і мега апетитним. Любителі субпродуктів з радістю візьмуть участь у дегустації бюджетного делікатесу. Багато зазря знецінюють чудове харчову сировину. І все це із-за невміння правильно його приготувати. З цим завданням допоможе впоратися цей чудовий рецепт.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Легке яловиче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Томатна паста/пюре – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте продукти.

Крок 2. Легке розріжте на частини і видаліть трубки. Яловиче легке помістіть в ємність. Налийте води і залишити вимочуватися, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте і покладіть в посуд для варіння. Залийте водою і поставте на помірний вогонь. Варіть 1,5-2 години, зменшивши нагрів після закипання і не забуваючи знімати шумівкою піну.

Крок 3. Зварене легке дістаньте з бульйону і остудіть. Остиглу заготівлю довільно порізати. Приперчите і підсолити. Ретельно перемішайте.

Крок 4. Сковорідку прогрійте, налийте рослинне масло. Надішліть шматочки легкого і підрум’яньте.

Крок 5. З цибулини видалити лушпиння, промийте, поріжте досить крупно.

Крок 6. Перекладіть в сковорідку і продовжуйте тушкувати.

Крок 7. Коли цибуля стане прозорою, приступайте до наступного етапу.

Крок 8. Посипте борошном.

Крок 9. Вилийте 2-2,5 склянки рідини, в якій варили легке. Додайте томатну пасту або пюре і лаврушку.

Крок 10. Тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин.

Крок 11. Поки підлива гаситься, приготуйте гарнір. У мене макаронні спіральки. Гарнір розділіть на порції, а зверху полийте апетитною підливою. Насолоджуйтеся стравою незвичайною смакоти. Приємного апетиту!