Яловичі щічки — це делікатесний продукт, який дивовижно підходить для гасіння. На відміну від іншого безкісткового м’яса, щічки значно нижче в ціні. Ситний продукт ідеально впишеться в раціон і добре заощадить кошти. Яловичі щічки часто подають у ресторанах, так і приготувати їх в домашніх умовах не клопітка справа.
Щічки яловичі, запечені в духовці
Щічки яловичі, запечені в духовці, підкорять будь-якого м’ясниць. Ніжне соковите м’ясо без кісток виглядає максимально вигідно на святковому торжестві або іншому подію. Ситна страва готується просто і приносить масу позитивних емоцій, перетворюючи звичайний день у запам’ятовується подія.
Інгредієнти на
6 порц.
- Телячі щічки 1 кг
- Червоне сухе вино 2 л
- Мед 50 гр.
- Томатна паста 60 гр.
- Цибуля ріпчаста 300 гр.
- Гвоздика 3 шт.
- Часник 40 гр.
- Бульйон яловичий 500 мл
- Лавровий лист за смаком
- Розмарин за смаком
- Чебрець за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для пюре:
- Картопля 1 кг
- Масло вершкове 100 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- У сотейник вилийте половину вина і прогрійте, потім додайте томатну пасту і яловичий бульйон. Об’єднайте і долийте вино. Прокип’ятіть і приберіть з конфорки.
- Яловичі щічки почистіть, промийте і приберіть вологу серветками. Розріжте навпіл.
- Розжарте сковорідку. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть. Сюди ж відправте рубаний лук, часник і ароматні трави. Обсмажте до прозорості.
- Овочі перекладіть у вогнетривку форму, зверху додайте рум’яні щічки. Вилийте вміст сотейника. Додайте мед, присолите і приперчите. Форму накрийте фольгою або кришкою, приберіть в грубку. Готуйте 1,5 години при 180 градусах. Зніміть кришку і доготавливайте ще півгодини.
- Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду.
- Відварну картоплю протріть через сито або пропустіть через прес. Підсушіть протерту картоплю в сотейнику. Здобріть вершковим маслом і вилийте прогріте молоко. Ретельно промешайте віночком.
- Готові щічки дістаньте з соусу. Соус процідіть. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки. Ніжне м’ясо буде розвалюватися на волокна. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!
Яловичі щічки, приготовані на сковороді
Яловичі щічки, приготовані на сковороді, виходять неймовірно ніжними і мега соковитими. Апетитна соус чудово доповнює картопляне пюре. М’ясо розвалюється на волокна і немов тане в роті. Страва готується з простих інгредієнтів, але досить довго.
Час готування – 3 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Телячі щічки – 1 кг
- Вино марсала – 30 гр.
- М’ясний бульйон – 1 л
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Бальзамічний оцет темний – 3 ст. л.
- Масло рафінована – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Для пюре:
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками.
Крок 2. Щічки поріжте на шматки. Розжаримо сковорідку. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.
Крок 3. Сюди ж відправте рубаний цибулю і моркву нарізану кубиками. Тушкуйте до м’якості. Потім здобріть томатною пастою, бальзамічним оцтом і вином. Тушкуйте до повного випаровування алкоголю.
Крок 4. М’ясо поверніть до ловлення овочів. Підсоліть і приперчите. Влийте м’ясний бульйон. При бажанні додайте букет з улюбленої зелені. Тушкуйте м’ясо під кришкою не менше 2,5 годин. Час готування залежить від віку тварини.
Крок 5. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус подрібніть блендером до однорідності. Поверніть м’ясо в соус і прогрійте.
Крок 6. Очистіть від шкірки картоплю. Я використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито і здобріть вершковим маслом. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте сімейство. Приємного насолоди!
Яловичі щічки в мультиварці
Яловичі щічки в мультиварці – максимально ніжне блюдо, від якого не відмовиться жоден м’ясоїд. За рахунок довгого томління м’ясо розпадається на волокна і виходить максимально апетитним. Бюджетний продукт подають як на урочисті події, так і у звичайні дні.
Час готування – 3 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичі щічки – 1 шт.
- Вода – 50 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – за бажанням.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Пюре – для подачі.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу щічку промийте і приберіть вологу серветками. Підсолити.
Крок 2. Приперчите.
Крок 3. Увімкніть прилад у мережу. Вилийте На дно трохи води.
Крок 4. Помістіть яловичу щічку. Очищену цибулину нарубайте довільно і відправте в чашу.
Крок 5. Для аромату додати пару листочків лаврушки.
Крок 6. У мене були заморожені помідори. Якщо у вас немає, можна обійтися і без них.
Крок 7. Закрийте кришку приладу.
Крок 8. На панелі виберіть «Гасіння», час 3,5 години.
Крок 9. Готуйте до закінчення програми. Після звукового оповіщення відкрийте кришку приладу. Поки нудиться щічка, приготуйте улюблений гарнір.
Крок 10. Очистіть від шкірки картоплю. Я використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито. Здобріть вершковим маслом. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічку. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте домочадців. Приємного насолоди!
Яловичі щічки в червоному вині
Яловичі щічки в червоному вині ідеально підійдуть для сімейної вечері або святкової події. Ніжне і соковите страва ідеально впишеться у ваш раціон і різноманітить меню. Бюджетне частування доповнить будь-який гарнір. М’ясоїди будуть раді поласувати чудовою стравою.
Час готування – 5 ч. 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 16
Інгредієнти:
- Яловичі щічки – 2,5 кг
- Вино червоне сухе – 750 гр.
- Морква – 300 гр.
- Томатна паста – 180 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Корінь селери – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 150 мл
- Паприка – 5 ч. л.
- Сушений розмарин – 2 ч. л.
- Сушений чебрець – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для пюре:
- Картопля – за бажанням.
- Свіжа зелень за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками. Натріть сіллю і паприкою. Коренеплоди очистіть від шкірки економкою. З лука зніміть піну. Овочі поріжте на квадратики. Очищені часникові зубчики розріжте навпіл.
Крок 2. Розжаримо сковорідку. Налийте масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть. Сюди ж відправте подрібнені овочі. Обсмажте до прозорості. Здобріть томатною пастою.
Крок 3. Влийте половину вина і тушкуйте до повного випаровування алкоголю. Зверху додайте рум’яні щічки. Вилийте залишився вино. Приправте розмарином і чебрецем. Томіть 3,5-4 години під кришкою.
Крок 4. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки.
Крок 5. Ніжне м’ясо буде розпадатися на волокна. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!
Томлені яловичі щічки
Томлені яловичі щічки доставлять масу позитивних вражень. Процес готування досить цікавий і цікавий. Тривала готування робить щічки максимально смачними і соковитими. Частування сподобається всім, хто любить м’ясні страви. Томлене м’ясо ніби тане в роті, залишаючи після себе незабутні емоції.
Час готування – 4 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичі щічки – 2-2,5 кг
- Вино червоне сухе – 1 пляшка.
- Морква – 300 гр.
- Томатна паста – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Корінь селери – 500 гр.
- Часник – 50-60 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – 100-150 мл
- Розмарин – 10 гр.
- Чебрець – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для барбекю/копчена паприка – 15-20 гр.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Цибуля ріпчаста звільніть від лушпиння. З морквини зніміть шкірку економкою.
Крок 2. Очищені цибулини досить крупно порубаєте.
Крок 3. Повторіть дії з морквою, дотримуючись розмірність нарізки.
Крок 4. З кореня селери зніміть шкірку. Нарубаєте квадратиком.
Крок 5. Головку часнику розрізати навпіл, знявши тільки верхню лушпиння.
Крок 6. Яловичі щічки зачистіть від плівок.
Крок 7. М’ясо присипте сіллю і приправою для барбекю. Масажними рухами втирайте в м’ясо.
Крок 8. Товстостінний посуд прогрійте. Розжаримо масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.
Крок 9. Сюди ж відправте подрібнені овочі та часник. Обсмажте до прозорості.
Крок 10. Здобріть томатною пастою. Влийте вино.
Крок 11. Готуйте до повного випаровування алкоголю і зверху додайте рум’яні щічки.
Крок 12. Підсолити, приправте спеціями. Готуйте близько 4-х годин, періодично перевертаючи м’ясо.
Крок 13. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус процідіть.
Крок 14. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю додайте в соус разом з м’ясом і прогрійте.
Крок 15. Апетитним стравою наповніть гарний посуд для подавання. Задекоріруйте улюбленої зеленню і запрошуйте улюблених людей. Приємного насолоди!
Паста з говяжьими щічками
Паста з говяжьими щічками виглядає надзвичайно яскраво і святково. Таке частування буде доречно в будь-якій ситуації – будь то важливе урочиста подія або вечеря в тихій дружній компанії. Ошатний кулінарний шедевр гарантовано сподобається всім, кому пощастить його покуштувати.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Склад:
- Телячі щічки – 50 гр.
- Паста – 150 гр.
- Курячий бульйон – 50 мл
- Петрушка – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Для соусу:
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Лісові гриби – 200 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Вершки 33% – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте продукти. Яловичі щічки промийте і видаліть вологу серветками. Порубаєте квадратиками.
Крок 2. Підготуйте гриби і цибулю. Очистіть і довільно нарубаєте. Складові подрібніть заглибним блендером. Відправте в сковорідку і тушкуйте до м’якості. Влийте вершки і варіть до загустіння. Додайте щічки і тушкуйте, поки маса не закипить вдруге.
Крок 3. Зваріть пасту відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки. Злийте через сито.
Крок 4. Пасту відправте в соус і об’єднайте. Влийте курячий бульйон. Прокип’ятіть декілька хвилин.
Крок 5. Посуд для подачі наповніть ароматною пастою. Задекоріруйте зеленню і кличте на дегустацію чарівного страви. Приємного насолоди!