Яловичина «Веллінгтон» зі шпинатом
Яловичина «Веллінгтон» зі шпинатом – це оригінальний рецепт неймовірно смачного основного блюда, яке закохує в себе з першої проби. У класичному рецепті не використовується шпинат, однак, додавши його, ми зробимо смакові характеристики ще краще – гарантовано!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 7-8.
Склад:
- Яловича вирізка – 1 кг
- Шпинат – 500 гр.
- Тісто листкове – 1 пласт.
- Бекон – 10 скибочок.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Розмарин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Суху обробну дошку рівномірно присипаємо сіллю, розмарином і перцем – обвалюємо в сухої суміші м’ясо.
Крок 2. На розігрітому рослинному маслі швидко обсмажуємо яловичину до утворення скоринки і остуджуємо.
Крок 3. Шпинат припускаємо на невеликій кількості рослинного масла до м’якості.
Крок 4. Розморожене тісто розгортаємо в прямокутний пласт і переносимо на деко, устеленный пекарської папером. Зверху розподіляємо скибочки бекону і шпинат. Краї основи змащуємо расколоченным яйцем.
Крок 5. На «підкладку» викладаємо золотисте м’ясо і звертаємо тісто так, щоб начинка «обволікала» яловичу м’якоть, а шов залишався внизу. При необхідності зрізаємо зайве тісто.
Крок 6. Верхівку і боки присмачую яйцем і робимо надрізи навскоси або хрест-навхрест. Готуємо в духовій шафі 30 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!