Пиріг з капустою з рідкого тіста на сметані і майонезі
Пиріг вийде м’яким і насиченим, якщо жирність майонезу і сметани буде високою. Однак є й мінуси: калорій теж буде більше.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300-400 гр.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
- Цибуля зелена – 3-4 стебла.
- Кріп – за бажанням.
- Петрушка – за бажанням.
- Яйця – 2-3 шт.
- Борошно – 7 ст. л.
- Розпушувач – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кмин – за бажанням.
- Горіх мускатний – за бажанням.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо начинку. Для цього ретельно обробляємо капусту: прибираємо верхні листки, обрізаємо все зайве. Дрібно шаткуємо продукт і висипаємо в миску. Зелень промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо і відправляємо до капусти. Перемішуємо інгредієнти руками, щоб вони пустили сік. Додаємо сіль, перець, кмин і мускатний горіх. Перемішуємо з цибулею і капустою.
2. Займемося тестом. В окремій ємності збиваємо яйця віночком або вилкою. Відправляємо до них сметану і майонез. Знову збиваємо. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач. Висипаємо їх у суміш яєць, сметани і майонезу. Перемішуємо до густоти.
3. Ставимо за духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Сітка, на яку буде встановлено форму з пирогом, маємо рівно по центру.
4. Беремо форму зі знімним дном і вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо половину тіста і засипаємо зверху начинку. Потім поливаємо залишками тіста, посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту духовку.
5. Випікаємо пиріг 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Через 10-15 хвилин подаємо до столу.
Приємного апетиту!