Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з капустою з рідкого тіста на сметані і майонезі

Пиріг вийде м’яким і насиченим, якщо жирність майонезу і сметани буде високою. Однак є й мінуси: калорій теж буде більше.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300-400 гр.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Цибуля зелена – 3-4 стебла.
  • Кріп – за бажанням.
  • Петрушка – за бажанням.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Борошно – 7 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кмин – за бажанням.
  • Горіх мускатний – за бажанням.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо начинку. Для цього ретельно обробляємо капусту: прибираємо верхні листки, обрізаємо все зайве. Дрібно шаткуємо продукт і висипаємо в миску. Зелень промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо і відправляємо до капусти. Перемішуємо інгредієнти руками, щоб вони пустили сік. Додаємо сіль, перець, кмин і мускатний горіх. Перемішуємо з цибулею і капустою.

2. Займемося тестом. В окремій ємності збиваємо яйця віночком або вилкою. Відправляємо до них сметану і майонез. Знову збиваємо. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач. Висипаємо їх у суміш яєць, сметани і майонезу. Перемішуємо до густоти.

3. Ставимо за духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Сітка, на яку буде встановлено форму з пирогом, маємо рівно по центру.

4. Беремо форму зі знімним дном і вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо половину тіста і засипаємо зверху начинку. Потім поливаємо залишками тіста, посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту духовку.

5. Випікаємо пиріг 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Через 10-15 хвилин подаємо до столу.

Приємного апетиту!