Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування заливного пирога з тушкованою капустою на сметані

Капустяна начинка для заливного пирога готується заздалегідь – тушкується на невеликому вогні зі свіжою морквою і томатною пастою. А тісто виходить дуже ніжним за рахунок додавання сметани.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – ½ Ч. л.
  • Капуста – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Вода – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

1. Нам потрібні дві миски. В одну визначаємо білки, в іншу – жовтки. До жовтків додаємо сметану. Змішуємо їх віночком.

2. Включаємо міксер і збиваємо білки до густоти.

3. В яєчно-сметанную суміш поступово додаємо борошно, не перестаючи перемішувати, засипаємо розпушувач і сіль. Викладаємо білки і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудок. По густоті тісто має бути схожим на сметану.

4. Готуємо начинку. Очищаємо моркву, промиваємо і подрібнюємо на тертці. Шаткуємо капусту. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Висипаємо моркву на сковороду і злегка обсмажуємо протягом пари хвилин. Додаємо капусту, заливаємо водою, солимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо в закритому вигляді 15 хвилин. Відкриваємо кришку, додаємо томатну пасту і цукор. Тушкуємо і помішуємо одночасно, поки не википить рідина.

5. У спеціальну форму для випічки заливаємо половину тіста. Викладаємо зверху начинку і поливаємо половиною. Розігріваємо заздалегідь духовку при температурі 180 градусів. Ставимо всередину форму з пирогом і випікаємо 35-40 хвилин. Готовий виріб розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!