Покроковий рецепт приготування заливного пирога з тушкованою капустою на сметані
Капустяна начинка для заливного пирога готується заздалегідь – тушкується на невеликому вогні зі свіжою морквою і томатною пастою. А тісто виходить дуже ніжним за рахунок додавання сметани.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 1.
Інгредієнти:
- Сметана – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – ½ Ч. л.
- Капуста – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Вода – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
1. Нам потрібні дві миски. В одну визначаємо білки, в іншу – жовтки. До жовтків додаємо сметану. Змішуємо їх віночком.
2. Включаємо міксер і збиваємо білки до густоти.
3. В яєчно-сметанную суміш поступово додаємо борошно, не перестаючи перемішувати, засипаємо розпушувач і сіль. Викладаємо білки і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудок. По густоті тісто має бути схожим на сметану.
4. Готуємо начинку. Очищаємо моркву, промиваємо і подрібнюємо на тертці. Шаткуємо капусту. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Висипаємо моркву на сковороду і злегка обсмажуємо протягом пари хвилин. Додаємо капусту, заливаємо водою, солимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо в закритому вигляді 15 хвилин. Відкриваємо кришку, додаємо томатну пасту і цукор. Тушкуємо і помішуємо одночасно, поки не википить рідина.
5. У спеціальну форму для випічки заливаємо половину тіста. Викладаємо зверху начинку і поливаємо половиною. Розігріваємо заздалегідь духовку при температурі 180 градусів. Ставимо всередину форму з пирогом і випікаємо 35-40 хвилин. Готовий виріб розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!