Збитень – це старовинний слов’янський напій, який користується величезним попитом, і по сей день, а пояснюється це дуже просто, тому як ніхто не може встояти перед насиченим поєднанням меду, різних прянощів і ароматних трав. Збитень закохує в себе з першого ковтка, особливо, якщо готувати його на основі малини, яблук або обліпихи – всі ці додаткові компоненти зовсім не обов’язкові, проте, вони позначаються на смак виключно позитивним чином.
Безалкогольний збитень – класичний рецепт в домашніх умовах
Безалкогольний збитень – це в міру пряний і солодкуватий напій, на приготування якого ви не витратите багато часу, однак, здивуйте свої смакові рецептори. Лише одного разу скуштувавши збитень, ви будете готувати мало не через день – гарантовано!
Інгредієнти на
3 порц.
- Вода-3 склянки
- Чай чорний 1.5 склянки
- Мед 4 ст. л.
- Кориця за смаком
- Гвоздика за смаком
- Імбир за смаком
- Кардамон за смаком
- Бадьян за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
Процес приготування:
- Викладаємо на робочу поверхню всі необхідні компоненти.
- Орієнтуючись на свої смакові уподобання, заварюємо чай.
- У кухлик викладаємо прянощі та мед.
- Слідом переливаємо заварку і киплячу воду, рідини повинно бути близько трьох склянок.
- вогнетривкий посуд Поміщаємо на конфорку і, довівши до кипіння, підсмажуємо на мінімальному полум’я 5 хвилин. За допомогою шумівки видаляємо утворюється пінку.
- Наполягаємо, збитень під кришкою 3-5 хвилин, проціджуємо через сито або марлю.
- Для тривалого збереження тепла, перелити в термос і приступаємо до дегустації!
