Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні і смачні оладки з бананів з сиром

Дуже ніжні, тануть у роті оладки з сиру і бананів. Для тих, кому набридли сирники – відмінна альтернатива. Сир рекомендуємо брати м’який пастоподібний, щоб у готових оладки не відчувалися сирні крупинки. Хоча, це справа смаку: якщо вам подобається текстура з білими вкрапленнями сиру, то беріть розсипчастий.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сир – 300 гр.
  • Банани – 3 шт. великого розміру.
  • Лимон – 12 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Сода – щіпка.
  • Масло топлене – для смаження.
  • Пудра цукрова – для подачі.
  • Цедра лимонна – щіпка.

Процес приготування:

1. У миску кладемо сир і молоко. Ретельно перемішуємо. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо до сирно-молочної суміші, ретельно перемішуємо вінчиком.

2. Окремо просіваємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. Поступово вводимо суху суміш в рідку — жовтково-сирну. Можна змішувати вручну, можна підключити міксер. У будь-якому випадку потрібно домогтися однорідності і гладкості.

3. З бананів знімаємо шкірку. Тиснемо їх виделкою в неоднорідне пюре. Вичавлюємо сік з лимона, поливаємо їм бананове пюре, перемішуємо. Додаємо лимонну цедру, перемішуємо. Тепер змішуємо бананову масу і сирне тісто.

4. Окремо збиваємо міксером білки до стану пишної щільної піни. Білкову піну частинами вводимо в сирно-бананове тісто. Акуратно перемішуємо рухами знизу вгору.

5. На сковороді розігріваємо топлене масло. Ложкою викладаємо тісто у вигляді круглих оладок. Закриваємо сковороду кришкою і смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, протягом півтора хвилин.

6. Знімаємо кришку, оладки перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще півтори хвилини вже без кришки.

7. Готові оладки складемо стопкою на тарілку, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!