Ніжні і смачні оладки з бананів з сиром
Дуже ніжні, тануть у роті оладки з сиру і бананів. Для тих, кому набридли сирники – відмінна альтернатива. Сир рекомендуємо брати м’який пастоподібний, щоб у готових оладки не відчувалися сирні крупинки. Хоча, це справа смаку: якщо вам подобається текстура з білими вкрапленнями сиру, то беріть розсипчастий.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сир – 300 гр.
- Банани – 3 шт. великого розміру.
- Лимон – 12 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка.
- Сода – щіпка.
- Масло топлене – для смаження.
- Пудра цукрова – для подачі.
- Цедра лимонна – щіпка.
Процес приготування:
1. У миску кладемо сир і молоко. Ретельно перемішуємо. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо до сирно-молочної суміші, ретельно перемішуємо вінчиком.
2. Окремо просіваємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. Поступово вводимо суху суміш в рідку — жовтково-сирну. Можна змішувати вручну, можна підключити міксер. У будь-якому випадку потрібно домогтися однорідності і гладкості.
3. З бананів знімаємо шкірку. Тиснемо їх виделкою в неоднорідне пюре. Вичавлюємо сік з лимона, поливаємо їм бананове пюре, перемішуємо. Додаємо лимонну цедру, перемішуємо. Тепер змішуємо бананову масу і сирне тісто.
4. Окремо збиваємо міксером білки до стану пишної щільної піни. Білкову піну частинами вводимо в сирно-бананове тісто. Акуратно перемішуємо рухами знизу вгору.
5. На сковороді розігріваємо топлене масло. Ложкою викладаємо тісто у вигляді круглих оладок. Закриваємо сковороду кришкою і смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, протягом півтора хвилин.
6. Знімаємо кришку, оладки перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще півтори хвилини вже без кришки.
7. Готові оладки складемо стопкою на тарілку, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!