Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт бананово-яблучних оладок

Якщо бананове тісто здається вам занадто солодким, пропонуємо розбавити його яблуками. Відмінно підходять кислі і солодко-кислі сорти. Шкірку краще зрізати і використовувати тільки м’якоть. Крім кислинки, яблука додадуть тесту вологість і соковитість. Смажимо їх на середньо-низькому вогні, щоб тісто встигло просмажиться, а не підгоріла скоринка.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1шт.
  • Яблука – 12 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода – 12 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Масло рослинне тісто – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З бананів знімаємо шкірку, ріжемо м’якоть на частини і поміщаємо в блендер.

2. Подрібнюємо банан до стану пюре. Якщо блендера немає, можна і просто гарненько розім’яти виделкою.

3. У бананове пюре розбиваємо яйце.

4. Вводимо цукровий пісок.

5. Додаємо борошно і добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.

6. Яблуко очищаємо від шкірки і насінної коробочки. Яблучну м’якоть тремо на дрібній тертці і додаємо в тісто, перемішуємо.

7. Окремо гасимо соду оцтом і отриману кашку додаємо в тісто, перемішуємо.

8. В останню чергу вливаємо олію без запаху, перемішуємо.

9. Консистенція тіста виходить густий – з ложки маса повинна падати, а не стікати.

10. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, щоб тісто встиг приготуватися.

11. Готові оладки складемо стопкою на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Можна попередньо оладки обсушити на паперовій серветці від зайвого масла, при бажанні. При подачі можна злегка присипати оладки цукровою пудрою.

Приємного апетиту!