Простий і смачний рецепт бананово-яблучних оладок
Якщо бананове тісто здається вам занадто солодким, пропонуємо розбавити його яблуками. Відмінно підходять кислі і солодко-кислі сорти. Шкірку краще зрізати і використовувати тільки м’якоть. Крім кислинки, яблука додадуть тесту вологість і соковитість. Смажимо їх на середньо-низькому вогні, щоб тісто встигло просмажиться, а не підгоріла скоринка.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1шт.
- Яблука – 12 шт.
- Банани – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода – 12 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Масло рослинне тісто – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З бананів знімаємо шкірку, ріжемо м’якоть на частини і поміщаємо в блендер.
2. Подрібнюємо банан до стану пюре. Якщо блендера немає, можна і просто гарненько розім’яти виделкою.
3. У бананове пюре розбиваємо яйце.
4. Вводимо цукровий пісок.
5. Додаємо борошно і добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
6. Яблуко очищаємо від шкірки і насінної коробочки. Яблучну м’якоть тремо на дрібній тертці і додаємо в тісто, перемішуємо.
7. Окремо гасимо соду оцтом і отриману кашку додаємо в тісто, перемішуємо.
8. В останню чергу вливаємо олію без запаху, перемішуємо.
9. Консистенція тіста виходить густий – з ложки маса повинна падати, а не стікати.
10. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, щоб тісто встиг приготуватися.
11. Готові оладки складемо стопкою на тарілку і подаємо в гарячому вигляді. Можна попередньо оладки обсушити на паперовій серветці від зайвого масла, при бажанні. При подачі можна злегка присипати оладки цукровою пудрою.
Приємного апетиту!