Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні та повітряні бананові оладки з розпушувачем на молоці

Оладки на молоці з бананом – виходять повітряними, ноздреватыми, пишними, незважаючи на важку бананову м’якоть. Для цього на етапі замішування тіста додаємо розпушувач, а обжарку робимо досить швидко. Тісто легко підгорає з-за солодкої бананової м’якоті, тому за процесом смаження стежимо і вчасно перевертаємо.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко-1 склянка
  • Банани – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. для тесту.

Процес приготування:

1. У мисці змішуємо молоко, яйце і сіль. Збовтуємо всі разом до однорідності.

2. Банани очистити від шкірки. М’якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера або вручну тиснемо виделкою. Як варіант, можна банани і на тертці потерти.

3. У миску з молочно-яєчною сумішшю викладаємо бананове пюре, перемішуємо. Потім всипаємо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо до однорідності. Тісто по консистенції схоже на сметану.

4. У готове тісто вливаємо олію без запаху, перемішуємо.

5. Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду у формі круглих оладок. Смажимо вироби до рум’яної скоринки з двох сторін. Готові оладки знімаємо зі сковороди на тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими доповненнями.

Приємного апетиту!