Пишні та повітряні бананові оладки з розпушувачем на молоці
Оладки на молоці з бананом – виходять повітряними, ноздреватыми, пишними, незважаючи на важку бананову м’якоть. Для цього на етапі замішування тіста додаємо розпушувач, а обжарку робимо досить швидко. Тісто легко підгорає з-за солодкої бананової м’якоті, тому за процесом смаження стежимо і вчасно перевертаємо.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Молоко-1 склянка
- Банани – 2 шт.
- Сіль – щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло рослинне – 2 ст. л. для тесту.
Процес приготування:
1. У мисці змішуємо молоко, яйце і сіль. Збовтуємо всі разом до однорідності.
2. Банани очистити від шкірки. М’якоть перетворюємо на пюре за допомогою блендера або вручну тиснемо виделкою. Як варіант, можна банани і на тертці потерти.
3. У миску з молочно-яєчною сумішшю викладаємо бананове пюре, перемішуємо. Потім всипаємо борошно разом з розпушувачем, перемішуємо до однорідності. Тісто по консистенції схоже на сметану.
4. У готове тісто вливаємо олію без запаху, перемішуємо.
5. Розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду у формі круглих оладок. Смажимо вироби до рум’яної скоринки з двох сторін. Готові оладки знімаємо зі сковороди на тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими доповненнями.
Приємного апетиту!