Як приготувати шоколадно-бананові оладки на сковороді?
Такі оладки сподобаються тим, хто любить шоколадну випічку. У тісто крім банана додаємо какао. Не рекомендуємо брати солодкий швидкорозчинний какао, краще використовувати натуральний какао-порошок без добавок. При подачі посипте їх цукровою пудрою через ситечко – біла димка ідеально відтіняє шоколадний колір. Оладки тануть у роті і зникають з тарілки дуже швидко.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Крупа манна – 1-2 ст. л
- Банани – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Порошок какао – 1-2 ст. л
- Ванілін – щіпка.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Банани звільняємо від шкірки і нарізаємо шматочками, кладемо в миску.
2. Поверх бананів висипаємо порошок какао.
3. Додаємо цукровий пісок.
4. Всипаємо манну крупу, крохмаль і ванілін.
5. З допомогою виделки перемішуємо всі інгредієнти, одночасно розчавлюючи шматочки бананів. Бананова м’якоть не буде однорідною – залишаться дрібні шматочки. Вони будуть відчуватися в готових оладки.
6. Розігріваємо сковорідку до гарячого стану. Злегка змащуємо її рослинним маслом без запаху. Ложкою акуратно викладаємо тісто у формі круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Перевертаємо оладки лопаткою обережно, так як в гарячому стані тісто дуже ніжне і легко рветься. Готові оладки подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді до чаю або кави.
Приємного апетиту!