Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати шоколадно-бананові оладки на сковороді?

Такі оладки сподобаються тим, хто любить шоколадну випічку. У тісто крім банана додаємо какао. Не рекомендуємо брати солодкий швидкорозчинний какао, краще використовувати натуральний какао-порошок без добавок. При подачі посипте їх цукровою пудрою через ситечко – біла димка ідеально відтіняє шоколадний колір. Оладки тануть у роті і зникають з тарілки дуже швидко.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1-2 ст. л
  • Банани – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Порошок какао – 1-2 ст. л
  • Ванілін – щіпка.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Банани звільняємо від шкірки і нарізаємо шматочками, кладемо в миску.

2. Поверх бананів висипаємо порошок какао.

3. Додаємо цукровий пісок.

4. Всипаємо манну крупу, крохмаль і ванілін.

5. З допомогою виделки перемішуємо всі інгредієнти, одночасно розчавлюючи шматочки бананів. Бананова м’якоть не буде однорідною – залишаться дрібні шматочки. Вони будуть відчуватися в готових оладки.

6. Розігріваємо сковорідку до гарячого стану. Злегка змащуємо її рослинним маслом без запаху. Ложкою акуратно викладаємо тісто у формі круглих оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін. Перевертаємо оладки лопаткою обережно, так як в гарячому стані тісто дуже ніжне і легко рветься. Готові оладки подаємо до столу в гарячому або теплому вигляді до чаю або кави.

Приємного апетиту!