Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти бананові оладки на кефірі?

Звичайне просте тісто на кефірі для оладок заграє новим смаком, якщо в нього додати банан. Додаємо фрукт у вигляді дрібних шматочків, щоб не перевантажувати тісто і дати йому можливість максимально зрости при смаженні.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Кефір – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Вершки збиті – 100 гр.
  • Полуниця – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кефір наливаємо в миску і нагріваємо до теплого стану. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо.

2. Всипаємо борошно, перемішуємо.

3. Повинно вийти досить однорідне рідке тісто. Залишаємо його при кімнатній температурі на півгодини.

4. Банани очистити від шкірки, ріжемо кружальцями. Злегка мнемо їх виделкою, щоб м’якоть измельчилась, але при цьому не стала пюре – повинні залишитися шматочки. Змішуємо банан з тестом.

5. На сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху до гарячого стану. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін.

6. Готові гарячі оладки складаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу. Додатково подаємо збиті вершки і полуницю – так оладки стануть ще смачніше.

Приємного апетиту!