ПП бананові оладки на рисовому борошні
Готуємо оладки на рисовому борошні. Тісто на ній відрізняється – воно більш рідке, але після смаження добре ущільнюється. Таке борошно не містить глютен, а це значить, що оладки підійдуть для безглютенової дієти. Рисову муку зараз можна знайти в бакалійному відділі практично будь-якого супермаркету.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно рисова – 110 гр.
- Банан – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – 12 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. З бананів знімаємо шкірку, м’якоть ріжемо шматочками, покласти в миску. Додаємо до бананів яйця і сіль. Цукор не додаємо – банани і так солодкі.
2. Пробиваємо яйця з бананами заглибним блендером до стану рідкої однорідної маси. Всипаємо борошно.
3. Пробиваємо блендером ще раз. Має вийти однорідне і досить рідке тісто.
4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії без запаху до гарячого стану. Ложкою виливаємо тісто на гарячу сковорідку у вигляді оладок. Обсмажуємо до рум’яної скоринки по парі хвилин з обох сторін.
5. Готові бананові оладки складаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому або теплому вигляді до столу. Додатково подаємо мед, шматочки фруктів, йогурт, сметану – що більше подобається.
Приємного апетиту!