Покроковий рецепт приготування бананового оладок без борошна
Дуже цікавий спосіб приготування оладок. Цікавий він тим, що для приготування потрібні тільки два інгредієнти: банани і яйця. Борошно не потрібна, цукор теж. Оладки виходять і так солодкі за рахунок бананової м’якоті. По товщині це швидше панкейкі – пористі, але не тонкі. Такий рецепт особливо варто спробувати тим, хто дотримується правильного харчування.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Банан – 120 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. На одне яйце потрібно використовувати один банан середнього розміру – приблизно 120 грам ваги. Якщо банан дуже великий, беріть тоді два яйця. Очищаємо банан.
2. М’якоть нарізаємо кружечками.
3. Розминаємо бананові шматочки виделкою або пюрируем блендером – робіть, як вам зручніше.
4. У бананове пюре розбиваємо яйце, ретельно перемішуємо до повної однорідності. Тісто готове.
5. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Ложкою наливаємо тісто на сковорідку у вигляді невеликих округлих оладок, залишаючи достатньо місця між ними для зручності.
6. Коли скоринка знизу сформується, і поверхня «схопиться», перевертаємо оладки на іншу сторону. Обережно: тісто ніжне і легко рветься.
7. Готові оладки укладаємо на сервірувальну тарілку. З одного банана і яйця виходять приблизно десять-одинадцять оладок.
8. Подаємо їх гарячими або теплими з будь-якими додатками за смаком.
Приємного апетиту!