Дуже смачні оладки з бананів з вівсянкою
Банани і вівсянка – відмінне поєднання. І мова йде не тільки про каші, але і про ніжних оладушках. Їх можна і на сковорідці обсмажити, і в духовці приготувати – як більше подобається. Причому, приготовлені в духовці, такі оладки цілком можна вважати дієтичними.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Банан – 1-2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Пластівці вівсяні – 7 ст. л.
- Цукор-пісок (за бажанням) – 2-4 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
1. Тісто зручно замішувати в чаші блендера. Там і вівсяні пластівці з бананами измельчатся, і всі інгредієнти між собою змішаються. Висипаємо пластівці в чашу.
2. На пластівці розбиваємо яйця і викладаємо банани, попередньо очищені від шкірки і поламані на частини для зручності. Якщо ви любите оладки якнайсолодше, додавайте додатково цукор.
3. Включаємо блендер і подрібнюємо-змішуємо. Має вийти однорідне, досить рідке тісто з вкрапленнями вівсяних частинок.
4. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Ложкою наливаємо бананово-вівсяне тісто на сковорідку у вигляді невеликих круглих оладок. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Перевертаємо обережно, тісто дуже ніжне.
5. А можна поступити і по-іншому: викладаємо тісто у формочки і відправляємо в духовку, розігріту до 120 градусів на п’ятнадцять-двадцять хвилин орієнтовно, поки оладки не схопляться і не почнуть злегка рум’янитися.
6. При такому способі взагалі не потрібно масло.
7. Готові оладки укладаємо на сервірувальну тарілку. Якщо запікали в духовці, перш ніж вийняти з формочок дайте тісту охолонути, щоб не порвалося.
Приємного апетиту!