Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачні оладки з бананів з вівсянкою

Банани і вівсянка – відмінне поєднання. І мова йде не тільки про каші, але і про ніжних оладушках. Їх можна і на сковорідці обсмажити, і в духовці приготувати – як більше подобається. Причому, приготовлені в духовці, такі оладки цілком можна вважати дієтичними.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Банан – 1-2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці вівсяні – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок (за бажанням) – 2-4 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Тісто зручно замішувати в чаші блендера. Там і вівсяні пластівці з бананами измельчатся, і всі інгредієнти між собою змішаються. Висипаємо пластівці в чашу.

2. На пластівці розбиваємо яйця і викладаємо банани, попередньо очищені від шкірки і поламані на частини для зручності. Якщо ви любите оладки якнайсолодше, додавайте додатково цукор.

3. Включаємо блендер і подрібнюємо-змішуємо. Має вийти однорідне, досить рідке тісто з вкрапленнями вівсяних частинок.

4. Розігріваємо Сковороду до гарячого стану. Змащуємо її рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Ложкою наливаємо бананово-вівсяне тісто на сковорідку у вигляді невеликих круглих оладок. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Перевертаємо обережно, тісто дуже ніжне.

5. А можна поступити і по-іншому: викладаємо тісто у формочки і відправляємо в духовку, розігріту до 120 градусів на п’ятнадцять-двадцять хвилин орієнтовно, поки оладки не схопляться і не почнуть злегка рум’янитися.

6. При такому способі взагалі не потрібно масло.

7. Готові оладки укладаємо на сервірувальну тарілку. Якщо запікали в духовці, перш ніж вийняти з формочок дайте тісту охолонути, щоб не порвалося.

Приємного апетиту!