Барабулька на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Барабулька в клярі на сковороді

Барабулька в клярі на сковороді виглядає чарівно і святково. Яскраве частування доречно для вечері в тихому сімейному колі або веселій дружній компанії. Святкова страва сподобається багатьом. Любителі рибних страв без розуму від апетитного смаженого страви.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Барабулька – 2 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Паста – 150 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Базилік – 4-5 гілочок.
  • Оливки зелені – 10 шт.
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Вино біле – 50 мл
  • Борошно – скільки буде потрібно.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сухі трави – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Імбир мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити. Барабульку очистіть від луски, зябер, плавників і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні.

Крок 2. Підготуйте продукти для салату.

Крок 3. Підготовлену барабульку натріть сіллю, перцем і сухими травами. Якщо маєте часом, рибу можна прибрати в холод маринуватися приблизно на годину.

Крок 4. Помідори промийте і поріжте. Кульки моцарелли розділіть навпіл. З оливками поступите таким же чином. Базилік промийте. Зваріть Пасту відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.

Крок 5. Пасту злийте через сито і остудіть. Перекладіть в об’ємну миску. До макаронів відправте інші складові. Підсолити.

Крок 6. Окремо змішайте подрібнений часник і оливкове масло. Полийте салат. Об’єднайте інгредієнти перемішуючими рухами. Дайте салату настоятися.

Крок 7. Яйце збовтайте з меленим імбиром і солодкою паприкою. Влийте вино, додайте борошно і доведіть кляр до потрібної густоти.

Крок 8. Чавунну сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте досить велика кількість масла. У гаряче масло відправте барабульку, попередньо искупав її в клярі, і готуйте на помірному вогні до рум’яності.

Крок 9. Рибу переверніть на іншу сторону і готуйте до золотистої скоринки. Готову барабульку викладіть на тарілку, застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.

Крок 10. Красиву рибу перекладіть в посуд для подавання, при бажанні дополите салатом і подавайте разом. Запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!