Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти батат цілком

Як запекти батат цілком, ми докладно описали в нашому перевіреному покроковому рецепті. Якщо ви хочете смачно приготувати цікавий яскравий овоч, то обов’язково скористайтеся нашої кулінарної ідеєю. Готовий продукт можна подавати до столу як ситного страви або як апетитний гарнір.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Батат – 3 шт.
  • Масло вершкове – 3 ч. л.
  • Сіль морська – 1 дрібка.
  • Чебрець свіжий – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість батату.

Крок 2. Ретельно промиваємо плоди під водою. Шкірку можна не знімати.

Крок 3. Загортаємо промиті коренеплоди у фольгу і перекладаємо на деко.

Крок 4. Відправляємо заготовки в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин до готовності.

Крок 5. Після виймаємо деко з духовки. Акуратно розгортаємо фольгу і даємо батату трохи охолонути, щоб надалі не обпектися.

Крок 6. Нарізаємо кожен плід. Солимо м’якоть і доповнюємо вершковим маслом. Даємо трохи постояти.

Крок 7. Батат в духовці цілком готовий. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!